Vad är skillnaden på första barnet och tredje barnet?

Jo, när Kiara var bebis och sov så fick man vara knäpptyst för att hon inte skulle vakna. Dammsuga när hon sov gick inte för då kunde hon vakna. Nu har jag precis dammsugit i vardagsrummet där Olivia sitter och sover i sin babysitter. Trots att jag slår emot babysittern och dammsugaren står någon meter ifrån henne så sover hon som en stock. Gud så larvig jag var med Kiara när jag tänker efter hehe.

Mamma, mamma, mammma, mamma, mamma

Gaaahhh jag orkar inte höra ordet mamma en enda gång till. Tänk att man en gång i tiden nästan tjöt när Kiara första gången kalla mig mamma. Nu tjatar hon hela tiden och ger sig inte förrän jag svarar och det upprepas ungefär varannan minut.

Att vara ensam med barnen är tro det eller ej helt underbart. Trodde det skulle bli jobbigt, men det är det inte alls. Vi har jättemysigt och roligt. Igår klädde jag på barnen regnkläder och stövlar när det var uppehåll och så gav vi oss ut och hoppa i alla stora vattenpölar. Eller jag hoppa inte, men barnen. Helt överlyckliga var dom och vi fick många fina kommentarer av alla som gick förbi. Dom tyckte mina barn var så fina! Blir man ju glad av att höra. Fick tag i en vagn igår också som Jeppe åkte och hämta efter jobbet. Han var inte hemma förrän efter 19 så jag och barnen fick verkligen en heldag tillsammans. Mormor kom och var med oss en stund på eftermiddagen.
Det blev iallafall en blå brio nova. Den är nästan som ny trots att den är fyra år gammal. För 800 kr fick vi vagnen, åkpåse, myggnät, regnskydd, parasoll och mjuklift. Världens fynd! Nu ska jag pimpa vagnen lite bara. Sy sittdyna och lakan. Har ett fint blått tyg med mönster som jag nog ska använda. Blir helblått och det blir jättebra för mina flickor är fina i blått och det är inte alls en "killfärg" enligt mig. Barn kan ha alla färger. Bara en del föräldrar som får för sig annat. Kiara önskar sig för övrigt en blå cykel. Mycket viktigt att den är blå!

Nu ska jag och min underbara barn äta frukost och sen får vi se vad vi hittar på. Funderar på att gå till skogen om inget annat dyker upp.

Tråkväder

Idag är det visst regn ute. Vad ska man hitta på inne då? Barnen blir så rastlösa och då blir det mest massa bråk. Igår hade vi en underbar dag. Började med att jag och tjejerna gick ut och lekte i två timmar. sen kom Anna med sina barn och även min syster. Barnen lekte jättebra enda till klockn 19. Jag och Anna fick för oss att åka till Ikea så vi drog iväg med våra minsta medans papporna fick ta dom andra här hemma. Köpte en röd stor ryamatta som jag ska ha i vardagsrummet. Ska ta bort det orange och byta det mott rött. Rött, svart och vitt är så fint ihop.

Letar efter en barnvagn å blocket. Vi har en brio sitty som extravagn just nu och den funkar inte till Olivia eftersom det inte finns något liggläge. Eftersom det bara är en extravagn vi ska ha så får det bli en billig på blocket eftersom det mest blir ståendes. En brio nova blir det iallafall. Den är så skön att köra och har jättebra stötdämpning så den blir perfekt för mina långpromenader. Någon som vill köpa en knappt använd brio sitty i svart och lila?

Dom flesta hade rätt angående bilderna. Bara deras egna far som fick tänka en stund haha. Olivia överst och Bianca underst. Syns kanske rätt tydligt. Olivia är mycket nättare!

Tillbaka till verkligheten

Imorgon börjar Jeppe jobba igen efter tre månader hemma. Vi har haft en alldeles underbar sommar hela familjen. Höjdpunkten var naturligtvis när Olivia föddes. Vi har hunnit med kolmårdens djurpark och göteborg. Vi har farit runt lite överallt och hittat på saker med barnen. Kommit fram till att man faktiskt kan göra spontana saker trots tre små barn. Det har varit guld värt att ha varit föräldralediga samtidigt. Känns inget kul att det är över.

Men tjejernas och mitt sommarlov fortsätter ett tag till så nu ska vi inte deppa ihop här hemma. Vi får fortsätta hitta på lite roliga saker även om det kommer bli lite svettigare för mig hehe. Jag ska passa på att njuta av mina barn och att ha dom hemma för om tre veckor börjar dagis.


Gissningslek

Kommentarerna haglar över oss angående likheten mellan Bianca och Olivia. Helt otroligt, säger dom flesta. Så nu ska jag testa.
Vem är vem på bilderna eller är det samma bebis på båda?









Möblerat om

Vi har möblerat om! I bilen!
Det är inte lätt att få plats med tre bakåtvända bilstolar i en vanlig 5-sitsig bil. Vi skulle gjort som jag ville och köpt en 7-sitsig :P. Nu hitta vi iallafall en lösning som fungera så att alla kan sitta bekvämt. Det största problemet är Kiara och hennes lååånga ben. Men jag vägrar vända på henne ännu. Hon kommer få sitta bakåt tills hon är minst fyra år. Bättre att sitta med böjda ben och lite trångt än att bryta nacken i en krock.  Ni har väl sett filmerna på youtube! Skillnaden vid en krock är stor beroende på om barnet sitter bakåtänt eller framåtvänt. Innan fyra års ålder är huvudet för tugnt för att klara en krock! Innan någon blir sur nu så tänk på att ni gör som ni vill och jag gör som jag vill!

Nu blir det film och popcorn!

Polly

Polly måste vara det godaste godiset som någonsin gjorts. Jag har egentligen en överenskommelse med mig själv att jag bara får äta godis på helgen, men jag har dålig självdisciplin så det blev en påse nu. Jag har varit så onyttig senaste tiden. Fy på mig! Men skitsamma. Kilona rasar av mig iallafall och min nya byxor har redan blivit för stora. Men det är ju inte bra att äta onyttigt iallafall.


Drömmen om ett hus

Jag sitter på hemnet .se och drömmer mig bort. Vill så gärna flytta till hus, men det kommer inte hända förrän jag har fast jobb. Älskar att titta på bilder på hur andra har det hemma så nu ska jag lägga ut lite bilder på hur vi bor.  Det tråkiga med hyresrätter är ju att vissa saker kan man inte ändra på som t.ex kök, badrum, golv, dörrar m.m. Jag avskyr både vårat kök och badrum så därför lägger jag inte ut mycket bilder på det. Ni får blunda för dörrar och plastmattor och de fruktansvärda rutorna i hallen som sitter ihop med vardagrummet. Vardagsrummet och sovrummet var förut ett enda stort vardagrum som vi valde att dela av.

Hallen:




Köket:




Sovrummet:




Vardagsrummet:



Badrummet:



Kiaras rum:






Biancas rum:





Var är mina bilder?

Något har blvit fel. Alla min bilder som jag har lagt upp i bloggen tidigare har försvunnit. Grrrrr!

Mina raringar



Livat värre

Ikväll har hela familjen lekt jaga här hemma. Eller Olivia var inte med. Hon satt och muttra i babysittern. Men vi andra har sprungit runt och jagat varandra och busat i våran stora säng. Barnen skrek av glädje och grät när leken var slut. Grannarna nere på gatan titta upp mot vårat fönster och undra nog vad vi syssla med. Ibland måste man ju få busa lite högt också. Älskar min stora familj och våra underara, busiga ungar! Det är underbart att vara en stor familj, bara så ni vet!

Jag borde egentligen sova

Har försökt sova, men icke! Så jag satte mig här en stund istället. Ligger och är lite orolig inför nästa vecka för då börjar Jeppe jobba igen och jag ska vara ensam med barnen. När man har tre små så är det full fart från morgon till kväll. Det är alltid någon som behöver något eller är ledsen. Nu har vi varit två som hjälpts åt och det har funkat å bra, men nu ska jag klara allt ensam. Mmm, det är rätt tufft måste jag erkänna. Men jag ångrar mig inte en sekund och barnen ger mer än vad dom tar. Skulla aldrig vilja vara utan dom!

Imorgon hoppas jag att alla är friska. Jag har mått rätt bra idag. Hoppas Jeppe mår bra imorgon!
Jag gnällde på rätt bra igår när jag mådde dåligt, men Jeppe är nog steget värre. Men det är väl så dom är. Han är världens bästa iallafall!

Har blivit lite less på bloggen igen. Får se om jag ska ha den kvar eller inte!

Olivia är världens sötaste bebis!



Mitt hjärta smälter när Olivia ler. Hon är såå söt!


Här är det sjukt

Kvällen igår var kemsk och natten var inte bättra. Längesen jag mått så dåligt. Febern och huvudvärken har varit riktigt plågsam och panodil har inte hjälp mot något av det. Har mått väldigt illa men lyckats hålla emot och sluppit spy. Jeppe har varit en ängel och passat upp på mig. Dessvärre har han också fått feber nu och mår dåligt. Jag känner mig lite bättre iallafall så nu får jag bita ihop och låta Jeppe vila. Det är inte bra att bli sjuka båda två samtidigt när man har tre små att ta hand om. Som tur är kunde  Kiaras pappa rycka ut och ha henne över dagen. Blir ju en mindre att underhålla.

Då var det kört för min del

Dagen börja med brutal huvudvärk som inte vill ge med sig trots panodil. Stel i nacken och nu även i ryggen. Vrider jag på huvudet känns det som ögonen ska ploppa ur huvudet. För några timmar sen kom febern och nu väntar jag bara på att jag ska börja spy. Båda barnen hade feber ett tag innan dom börja spy så jag gissar vad jag har att vänta. Mår lite illa och är så rädd!

Hormonspiral

Kiara har mått bra idag och ätit som vanligt. Skönt att det var över snabbt. Nu återstår det bara att se om jag och Jeppe klarar oss. Usch!!

Var på efterkontroll i förmiddags och allt så bara bra ut. Fick träffa en läkare eftersom jag gjorde kejsarsnitt. Han börja prata om kommande graviditet hehe. Det är mycket möjligt att det blir en fjärde någon gång. Men det är många år dit i så fall. Nu ska jag njuta av dom barn jag har i flera år framöver. Fick recept på hormonspiral också så det inte ska bli några fler "olyckor". Något p-pillerknaprande funkar inte här. Det är två av mina tre barn bevis på. Jag är för glömsk!! Är det förresten någon som vet om det gör ont att sätta in spiralen? Jag är lite nervös!

Får iallafall börja träna nu. Hade tänkt gå på samma ställe som min syster Emilia, men nu hade hennes kort gått ut i juni och hon skaffar inte ett nytt förrän efter deras usa-resa vilket jag har full förståelse för. Men jag behöver ju draghjälp ju. Någon som är sugen att hänga på? 

Tycker du om att sy?

Jag själv tycker det är rätt avkopplande och det är alltid kul att fixa lite personliga saker. Idag har jag behövt tänka på annat så jag tog fram lite överblivna tygrester och sydde ihop ett gäng kuddar.



Ska be min syster komma hem hit och fota lite här hemma med sin kamera någon dag.


Det är så härligt med magsjuka

Vi kan inte få nog av denna härliga sjukdom så vi kör en omgång nu under sommaren också. Bianca i torsdags och idag var det Kiaras tur. Inget har hon fått behålla stackaren. Fan också! Varför blir vi så hårt drabbade av skiten?
Olivia åkte också på någon släng av det men hon fick bara febern.

Bakom mina solglasögon



Olivia är en cool bebis med solglasögon och dubbelhaka.

Så kom det äntligen

För en liten stund sen fick jag världens mest efterlängtade och finaste leende av jordens sötaste bebis. Det ni! Inte alla som får det :P
Som jag har väntat på Olivias första leende och idag kom det äntligen och flera gånger i rad. Så undertbart söt är du min älskade unge!

Tänkte ta en paus från sjukstugan och ge mig ut på en promenad med Olivia. Är alltid lite sent ute med att fråga om någon vill följa med. Lite tråkigt att gå ensam.

Bianca mår fortfarande rätt dåligt. Ligger bara i soffan och tittar men idag har hon iallafall pratat lite med oss. Igår var hon precis tyst och stirra bara ut i luften. Hon kräktes lite mer senare men det är luktfritt och mest slem. Fick även feber på eftermiddagen. Hon verkar ha ont någonstans och jag önskar hon kunde berätta var. Nu har hon ingen feber men ger man henne panodil blir hon bättre så jag antar att det tar bort det som gör ont. Min stackars Bianca :(

Men varför

Trodde vi skulle klara oss från magsjuka under sommarhalvåret iallafall. Men inte! Bianca har kräkts två gånger nu på förmiddagen och mår jättedåligt. Knappt kontaktbar. Har pratat med sjukvårdsupplysningen men blev inte mycket klokare. Att hon är så slö och borta kan inte bero på uttorkning för det är bara lite hon har kräkts och hon har druckit efter det och har kissat massor. Hon fick ju sitt mpr-vaccin i måndags och det kan ju ge kraftiga biverkningar men det brukar ju oftatst vara feber och den brukar ju komma inom 5-12 dagar. Idag har det gått 4 dagar. Jag orkar inte bli rädd och hysterisk som jag brukar bli. Orkar inte med sånt här mer alls. Tycker vi hade våran del i vintras :(
Hoppas min lilla äslkling mår bra snart!

Michael Jackson

Har suttit bänkad framför teven hela kvällen och tittat på minnesstunden för Michael Jackson.  Jag har alltid gillat hans musik men har väl aldrig varit något större fan. Trots det har jag blivit berörd av hans död och följer allt som skrivs i tidningarna. Har väl först nu kommit på hur stor han var och hur bra musik han gjort.

Tyckte minnescermonin var jättefin och får väl erkänna att tårarna inte var långt borta under flera tillfällen. När hans dotter Paris höll tal kunde jag inte hålla mig längre utan det blev lite snyftigt i soffan. Stackars flicka!

Konstigt hur man kan känna sorg över någon man inte känner, men när man ser hur älskad han var av familj och vänner är det svårt att inte göra det.

Nu ska jag fortsätta kvällen med att se Dangerous Tour.

Vila i frid Michael Jackson

Min tuffa dotter

Torsdag - lördag spenderade vi i Göteborg. Var trevligt men VARMT. Vi kom dit runt 11 på torsdagen och efter att ha kommit till rätta lämna jag och Jeppe barnen med mormor, bonusmorfar Stefan och moster Linnea. Själva tog vi spårvagnen till Liseberg och hade en mysig eftermiddag och kväll där. Jag har blivit jättfeg när det gäller karuseller men åkte alla värstingar iallafall. Annars hade Jeppe retat mig :P Kanonen var nog den värsta och jag skaka när åkturen var slut.

På fredagen åkte vi till ett jättefint ställe och bada hela dagen. Jättemysigt! Tyvärr hade jag en fruktansvärd huvudvärk hela dagen vilket förstörde lite för mig.

På lördagen var det dags att åka hemåt igen. Vi valde att besöka Liseberg en gång till fast med barnen den här gången. Kiara tjatatde om att åka Flumeride hela tiden, men jag tyckte hon var alldeles för liten för den så vi gick och åkte lite mindre saker. Kiara blev snabbt uttråkad och ville inte sitta still utan hon skulle kliva av mitt i allt. Blev lite gnälligt och lesset ett tag. Hon envisades fortfarande med att hon skulle åka Flumeride och eftersom hon tilllsammans med vuxen hade längden inne så gav jag upp och lät henne prova den. Jag var jättenervös och trodde hon skulle tycka det var riktigt otäckt när det bara stupar neråt, men inte!! Hon skrek av glädje och ville åka igen och igen. Hon verkar ha ärvt sin mammas intresse för karuseller (även om jag blivit feg på senar tid). Det ska tydligen gå fort och vara lite otäckt. Då är hon nöjd. När hon senare ville åka Lisebergsbanan och Uppskjutet fick vi bestämt säga ifrån. Knasiga unge!





Lycklig Kiara i Flumeride

Naturligtvis fick hon köpa bilden på sin första åktur och jag ska försöka lägga in den bilden någon dag.

Så olika det kan vara

Idag var vi på bvc med både Bianca och Olivia. För Biancas del var det 1 1/2 -års koll. Allt gick bra med den fast vaccinationen jubla hon inte direkt över. Blir bara mer och mer emot att bvc anser att dom ska kunna vissa saker vid en viss ålder. Nu när jag har tre barn så ser man ju själv hur olika det kan vara. Både Kiara och Bianca har varit lite trögstartade när det gäller talet. Vid 1 1/2 år "ska" dom kunna 8-10 ord. Bianca säger 8 ord som vi förstår, men jag tvivlar på att någon utomstående förstår haha. Sen skulle hon peka ut någon kroppsdel, men det kunde hon inte vilket inte är så konstigt med tanke på att vi aldrig pratat riktigt om kroppsdelar med henne. Däremot kan hon peka ut var blöjan är :P.
Kajsa fråga om hon går stadigt hehe. Bianca tog sina första steg vid 9 mån och gick stadigt vid 10 månader och numera springer hon fram. Hon utvecklas iallafall som hon ska, men jag trodde inget annat. Hon följer sin kurva och väger nu 12645 g och är 85,5 cm lång. En stor tjej!

Lillasyster är inte riktigt lika stor. Idag är hon 6 1/2 vecka och väger 4785 g och är 56 cm lång så hon är precis medelstor vilket är litet för mig med tanke på att Kiara och Bianca legat en bit över medelkurvan. Inte för att det har någon som helst betydelse. Vi titta lite på vad Kiara och Bianca vägde vid samma ålder.

Kiara 6 1/2 vecka : 5,7 kg, 63 cm
Bianca 6 1/2 vecka : 5,9 kg, 60,6 cm
Olivia 6 1/2 vecka: 4,7 kg, 56 cm

Kiara 18 mån: 11,3 kg, 88 cm
Bianca 18 mån: 12,6 kg, 85,5 cm

Kiara har alltid varit lång och smal och legat mycket högre på längden än på vikten. Bianca har alltid legat på samma kurva när det gäller både vikt och längd men har alltid varit stor och Olivia är min lilla plutta och alla tre är lika perfekta :)
Omväxling förnöjer! Tänk så tråkigt om vi alla skulle vara likadana.


Göteborg

Imorgon åker vi på mini-semester till göteborg. Mammas karl bor där och hon och min lillasyster är där just nu så vi passar på att åka dit vi också. Vi ska bo allihopa i Stefans tvåa. Stackars dom som måste dela den ytan med alla våra barn :P
Jag och Jeppe ska få några timmar för oss själva på Liseberg. Ska bli såååå jättekul även om jag har ångest över att lämna min minsta älskling. Jag har övat henne med flaskan så det kommer nog gå bra även om jag inte riktigt gillar att ge henne flaska. Ammar ju hellre, men det är bara för några timmar. Känns tryggt att lämna henne hos min mamma.

Idag har vi firat min farmor som fyller 80 år. Var trevligt, men jag tycker det är lite jobbigt att se hur dålig hon blivit så snabbt. Mina fotogalna systrar knäppte som vanligt lite fina bilder på mina flickor.




Den sista bilden på Bianca är sååå fin. Ser nu hur hennes ögon speglar sig i glaset!
Mmmm, jag vet att fröken har nappen i munnen trots att hon slutat. Det är en evig kamp här hemma eftersom hon ser att Olivia har napp. Vi har helt enkelt gett upp och Bianca vann! Det gör henne lite lugnare så helt åt helvete är det inte men det känns som ett litet misslyckande.

Nu ska jag sova för vi ska åka 6 i morgon!

RSS 2.0