Bvc och bilder

Idag var det dags för Olivias 5-månaders sprutor, en i varje ben! Hon blev inte särskilt lycklig! Kiara ville följa med och titta på och tyckte det var så spännande. Mäta sig ville hon också. 104 cm lång är hon!
Olivia väger 7,4 kg och är 66 cm lång!

Min syster passade Bianca medans vi var där och naturligtvis blev det en del bilder på mina sessor.


Olivia äter morotspuré



Min underbara och snoriga Bianca bus.




Sötaste 3-åringen på jorden!




Hela familjen på Ikea

Idag har hela familjen varit på Ikea! Jag tyckte det var jättemtsigt medan Jeppe tyckte det var jättestressigt hehe. Jag är ju mera van att ha alla barnen med mig överallt eftersom jag är med dom hela dagarna. Det gäller att ha ögon i nacken.
Vi handla bara lite småsaker! Brukar ju bli lite av varje när man är där.

Kiara hitta en tröja som hon absolut ville ha. Själv tycker jag inte alls om den, men det är ju inte jag som ska ha den. Den är rosa med en kattunge på och massa glitter :S
Hon har fått en väldigt bestämd åsikt om vad hon ska ha på sig numera. Det jag väljer duger inte alltid. Klänning eller kjol är det som gäller!

I natt kom Kiara in runt 02. Det händer nästan aldrig att hon kommer in till oss på natten. Hon låg och klia och vred och vände på sig. Jag höll nästan på att bryta ihop. Hon lider sådant på nätterna av detta kliande. Jag fick sätta mig och smörja in henne och hon bara låg och njöt av det.
Tack för alla tips jag fått! Tyvärr har vi redan provat alla tips vi fått, men utan förändring.
Jag vet inte om det beror på att hon är torr eller om det är något annat. Det har spridit sig upp på kinden på henne nu och på rumpan har det blivit som små bölder. Vi var i kontakt med sjukvårdsupplysnongen igår och blev inte mycket klokare. Vilken idiot vi fick prata med. Hon trodde att det kanske var någon lapp i tröjan som kunde klia haha.
Dom tyckte iallafall att vi skulle kontakta vårdcentralen på måndag så att dom kan titta på det ifall det skulle vara någon allergi eller så. Jag ska ju till bvc med Olivia på måndag, så då ska jag se om dom kan hjälpa mig vidare.

Imorgon skulle vi egentligen åka och bada med barnen, men vågar inte låta Kiara göra det just nu så vi får hitta på något annat.

Jag ljög i mitt förra inlägg och fick lite skäll här hemma :P
Bianca kan ju visst flera två-ords menigar. Men när hon säger dom låter det ju bara som ett ord så då tänker man ju inte på att det faktiskt är två ord hon satt ihop. Jaja!

Olivia har börjat lite smått med smakportioner, majs, potatis och morot har hon smakat. Hon tycker det är rätt så gott!
Tänk om hon kunde lära sig att dricka ersättning ur flaskan också. Idag köpte vi ännu en ny flaska som vi ska prova och funkar inte den så ger jag upp.
Är ju bjuden på 25-års dets snart och skulle gärna vilja att hon kunde äta ur flaskan då. Annars vet jag inte om jag kan komma iväg. Är ju bara hos grannen så jag kan ju springa över och amma om det behövs, men skulle vara skönt att slippa det och även kunna dricka något gott.
Nu har dom ju tydligen kommit på att man kan dricka och amma samtidigt och att det inte går över i mjölken. Men det skulle aldrig falla mig in att göra det! Amning och alkohol hör helt enkelt inte ihop i mina ögon.


Hon kliar sönder sig

Oj, vad längesen det var jag uppdatera nu. Lusten och orken har inte funnits!

Vi har äntligen fått ordning på sömnen här hemma. Jag kan numera somna när jag går och lägger mig och Olivia vaknar bara 1-2 gånger per natt. Jätteskönt! 

Den enda som har lite jobbigt att sova nu är Kiara. Hon har fått såna eksem och inget hjälper. Hon kliar sig tills det blöder och vaknar ibland och är ledsen och har svårt att somna om pga kliandet. Måste nog ta och kontakta vårdcentralen eftersom inget hjälper. Varje gång hon duschar eller badar så använder vi massor av olja. När det är som värst smörjer jag med hydrokortison. Sen smörjer jag in henne med fet salva två gånger om dagen. Har provat med alla möjliga sorter nu men INGET hjälper ju. 
Även hårbotten är torr så hon sitter och river sig i skallen och även på rumpan. Folk tror väl hon har både mask och löss hehe, men så är inte fallet.
Någon som har något bra tips?

I fredags var Kiara på sitt första tandläkarbesök. Hon var jätteduktig och lät tanläkaren titta på hennes tänder. Vi fick högsta betyg :P. Jätterena och fina tänder tyckte tandläkaren!
Skönt att höra eftersom jag får lite ångest så fort barnen äter något sött.

Bianca har börjat prata massor och idag kom först tvåords-meningen. Hon var törstig och ville ha vatten och satt i soffan och drack. Då tog hon upp hennes älsklingsnalle Tiger och sa, "Tiger törstig". Sen fick han också smaka vatten :)
Sen har hon utökat sitt ordförråd enormt mycket på bara några veckor! Så kul när det börjar lossna.

Olivia har lärt sig vända från rygg till mage och tvärtom! Snart är hon fem månader och jag fattar inte vart tiden tagit vägen.





Jag är trött, men världens lyckligaste iallafall

Natten vill jag inte ens prata om. Blev ca 2-3 timmars sömn.
Bianca var vaken, Jeppe var vaken, jag var vaken och Olivia var vaken. Vi kan kan inte få nog av varandra under dagen så vi umgås på nätterna också ;P

Men såhär är ju livet med småbarn och bebisar! Någon gång slutar det väl.

Jag är världens lyckligaste iallafall för jag är mamma till jordens goaste ungar!

Inre kaos

Jag tror jag lider av extrem sömnbrist och har hamnat i en ond cirkel. Jag tar mig inte ur den!
Igår sov jag 3 timmar på hela natten. Först tar det mig ca 2 timmar att somna. Sen hinner jag sova 1 timme innan Olivia vaknar. I natt var hon dessutom täppt i näsan så hon och jag fick sitta uppe ett par timmar. Sen är det inte mycket kvar av natten.
Resultatet blir att jag är aptrött på dagen. Oftast är jag så trött att jag somnar när barnen sover middag och det är ju ett stort misstag eftersom jag då inte kan somna på kvällen.
Sover jag inte på dagen har jag aldrig en chans att ta  igen det jag missar på natten. I så fall blir det att jag sover i snitt ca 3-5 timmar på ett dygn och det håller inte i längden.

Här hemma är det inte barnen som har sömnproblem som det brukar vara i barnfamiljer. Utan det är jag som är det stora problemet!
Kommer snart gå in i väggen!

Har iallafall haft en trevlig kväll tillsmammans med Annika. Vi har som vanligt varit ute på långpromenad i mörkret. Det var kallt idag!


Det krånglar lite

Tycker för tillfället att amningen krånglar. Olivia har tagit för vana att bitas och det gör hon ordentligt. Det gör verkligen jätteont även fast hon inte fått tänder än!
Detta gör att jag sitter på helspänn och dom mysiga amningstunderna har istället blivit ett tråkigt måste! Men ännu ger jag mig inte. Vill amma henne några månader till. Hoppas tänderna håller sig borta ett tag till bara för annars kommer hon tugga sönder mig!
Vet inte om hon har någon tillväxtperiod igen för igår kändes det som jag amma konstant hela dagen och ändå var hon missnöjd. Vill ju helst inte blanda in ersättning eller något annat för enda sättet att öka produktionen är ju att amma, amma och amma. Dessutom visar hennes kurva att hon får i sig det hon behöver och lite till.

Både Olivia och Bianca är förkylda. Olivia har varit täppt i näsan och sovit dåligt inatt och det medför ju att hennes mamma inte heller får mycket till sömn. Som tur är så har jag Jeppe. Guds gåva till mig :P 
Han har låtit mig sova till 11 både lördag och söndag och det är guld värt för mig eftersom nätterna är som dom är. Han kan ju inte göra så mycket på nätterna så därför tycker han att jag skaffa få sova på morgonen. Han är så snäll mot mig! 

Kiara åkte till sin pappa i fredags och jag får inte träffa henne fören på torsdag. Men det känns iallafall något lättare den här veckan!

Nästa måndag fyller jag 25 år! Hoho, jag börjar bli gammal. Men jag vill inte fira så mycket. Tycker jag har blivit för gammal för det! Blir väl något litet här hemma för släkten bara.

Öppna förskolan

Varje måndag och torsdag försöker vi komma iväg till öpnna förskolan. Men nu har jag börjat lessna på detta ställe. Vissa mammor tror det är fritt fram att kommentera och lägga sig i hur andra sköter sina barn. Blir spyfärdig!

Att Biancas inskolning inte fungera tror jag varenda jävel vet om där. Mammor sitter och diskuterar fram olika lösningar med varandra. Inte med mig då alltså! Vad är problemet? Vill någon diskutera något angående mina barn så gör det helst med mig! Varför ens älta i det? Bianca har slutat, dagisplatsen är uppsagd! Jag och Jeppe har inga problem med det så varför har andra det? Vad är det som är så fruktansvärt fel med att hon får vara hemma med mig? Jag tror nog jag klarar av att ta hand om mitt eget barn. Hon kommer nog klara sig bra här i livet iallafall.

Man hör och ser även hur mammor tittar snett på andra mammor och pratar bakom ryggen. Allt ska jämföras! Om någon uppfostrar på ett annat sätt än man själv gör så tittas det och pratats om.
Kan inte alla bara få göra på sitt eget sätt! Skit i vad andra klär sina barn i eller vad dom ger barnet att äta. Spelar det någon roll så länge dom mår bra av att göra så?

Samma mamma har säkert påpekat hur lång Kiara är över 10 gånger. Jag behöver inte höra det fler gånger!
Jag vet att hon är lång, vad ska jag göra åt saken? Förbjuda henne att växa mer. Kiara är en jättesöt och snäll tjej och är jättefin precis så som hon är. Hon börjar dessutom bli så pass gammal att hon börjar förstå! Hon är ju inte direkt något extremfall. 3 år och strax över en meter är inget ovanligt. Spelar det någon roll om man är lång eller kort, tjock eller smal, mycket hår eller lite hår? Alla barn är väl unika och fina på sitt sätt!

En pappa idag tyckte synd om Jeppe som inte har någon son. Det är ju förbannat trist att vi misslyckades så totalt med könfördelningen på våra barn. För en av varje är ju det bästa, det vet ju alla! Jag och Emilia diskutera för ett tag sen om vi eventuellt ska göra ett könsbyte på någon av tjejerna för att bättre passa in. Vem ska jag välja tycker ni?

Ska skriva ett lite gladare inlägg senare.

Puss och kram





RSS 2.0