Beslutsångest

Har gått här hemma och oroat mig inför sommaren. Efter avslutad amning har jag nu insett att det inte finns någon bikini som jag fyller ut längre. Men, så fick jag idag världens idé. Jag och Kiara kan ju köpa en gemensam bikini där jag kan ta överdeln och hon underdelen. Den kanske jag fyller ut om jag har tur. Kiara är ju rätt liten om rumpan så hon kan kanske klämma på sig en 98/104 i sommar för jag tror 110/116 i överdel blir alldeles för stort för mig. Annars kanske jag kan dela med Bianca.
Vilken ska jag välja tycker ni:



En Hello Kitty kanske?


Eller denna lila med hjärtan?


Underbara nätter

Olivia var bara ledsen första natten. Resten av alla nätter har hon sovit som en stock. Hon somnar runt 19 på kvällen och vaknar runt 05.30 och vill ha en flaska välling. Efter den somnar hon om och sover någon timme till. Det är helt underbart!!
Igår somna hon på egen hand också. Jeppe la bara in henne, pussa godnatt och gick ut. Hon böka runt en stund i sängen och somna sen gott. Inget gnäll eller gråt.
Lite tråkigt att jag skulle behöva ta bort amningen för att hon ska sova, men det är det värt. Känner mig ju fortfarande egoistisk men Olivia verkar också sova djupare och är inte lika lättstörd längre.
Kiara var exakt likadan. Sluta ju amma henne i samma ålder av samma anledning och helt plötsligt sov hon också hela nätter. Bianca är den enda av barnen som har tagit flaska med ersättning vid sidan av amningen och då uppstod aldrig dom här problemen. Däremot ville hon äta på natten tills hon var en bit över året.

Har nu på morgon försökt att klippa min långhåriga Bianca. Tanken var från början att spara ut hennes lugg och hår, men eftersom hon vägrar både spänne och tofs så hänger allt i ögonen på henne och det ser inte roligt ut. Nu ser det ut som att hon ändå får förbli långhårig. Hon skrek som om jag höll på att mörda henne med saxen när jag närma mig så jag vågar inte klippa. Frisören är väl inte att tänka på med henne eftersom hon är lite avvaktande mot främmande personer. Jag vet att hon skulle bli helt hysterisk och det vill jag inte utsätta henne för. Den som gnäller över hennes långa och styriga hår får väl försöka klippa henne själv.

Jag längtar tills slutet av februari/början av mars. Då landar denna i vårat hem:


Fin va?
Det ska vara en uppdaterad och bättre version av Phil&teds. Det är Britax som har gjort denna genomtänkta vagn. Det spelar ingen roll vilket av barnen som sitter i vilken sittdel. Den övre delen är vändbar vilket jag tycker är det bästa av allt eftersom jag då kan ha Olivia emot mig+ att sitsarna har liggläge. Syskonsitsen ska ha en längre rygg än Phil&teds. Den har ännu inte kommit ut i butik, men kommer som sagt i slutet av februari/början av mars och vi har bokat en. Ska klämma lite på den då och jag hoppas den är lika bra som den verkar vara. Jeppe känner en kille som jobbar på babyland och han trodde vi skulle bli nöjda med den. Ska bli skönt att sälja av med pansarvagnen.


Så gick natten

Natten blev som vi väntat oss. Olivia har varit ledsen från och till hela natten. Jag fixa inte att höra på det så jag gick in till Bianca och la mig i Kiaras säng. Jeppe redde iallafall ut natten och idag är Olivia glad igen. Fast hon är som ett plåster på oss båda och vill mysa hela tiden.

Just nu är pumpen min bästa vän. Jag får pumpa ur det värsta trycket lite då och då för annars står jag inte ut.

Sprängfylld och ångest

Efter lite diskussioner här hemma och velande fram och tillbaka tog jag idag beslutet att sluta amma. Sömnbristen har gjort att kroppen börjar säga ifrån på flera sätt. Det här är jättetungt för mig och jag har så dåligt samvete. Flera nätter i rad har Olivia i stort sett legat hos mig och snuttat hela nätterna. Nu sitter jag här precis sprängfylld. Massor av mjölk har jag och den ska bara försvinna bort nu. Jag har mått såhär dåligt varje gång jag slutat amma. Känns som jag sviker Olivia.
Hur som helst har jag inte ammat sen klockan 7 i morse och hela dagen har funkat jättebra. Olivia har ätit bättre av den vanliga maten eftersom hon inte småsnuttat på mig hela tiden. Vi har även lyckats få i henne välling och hon somna faktiskt med flaskan förut. Det har aldrig hänt förut!

Nu kommer den stora prövningen. Natten! blir Jeppe som åker på att ta henne då. Han har ju inget att erbjuda henne och det vet hon om. Hon lär nog vara upprörd och ledsen. Den som lever får se!

Nu hoppas jag att det här ska gå smidigt och att min mjölk ska sina snabbt för jag har ooont. Hoppas jag slipper mjölkstocknning.


RSS 2.0