Tropikariet

Ikväll blev det kaos när det var dags för tjejerna att sova. Bianca har flyttat in i Kiaras rum nu! Idag försökte vi få henne att sova i våningsängen, men det gick åt helvete. Det hela sluta med att hon skrek tills hon börja hulka och kräkas (inget ovanligt). Inte ens spjälsängen dög till slut. Så vi fick ställa in den i hennes gamla rum (som skulle ha tapeserats ikväll). Där somna hon gott! Denna fröken har en vilja av stål och är sååå envis. Ibland känner jag att inte ens jag klarar av hennes humör! Älskade tokunge :)

På förmiddagen åkte vi till tropikariet och titta på hajar, ormar, krokodiler och alla andra djur som finns där. När Kiara skulle sova sa hon, "Mamma det var jättekul att titta på hajar. Dom är inte farliga. Jag älskar dom".

På vägen hem blev det mc donalds och så stanna vi till på ingelsta. Jag sprang in och leta efter vita bodys till Olivia. Är i stort sett omöjligt att få tag i såna i storlek 68. Till sist hitta jag 3-pack inne på hm. Försöker samla på mig massa vita åt henne för jag blir galen när jag måste stå och matcha kläder på morgonen. När man har tre barn som ska kläs har man inte tid att stå och välja på morgonen. Så nu kör jag på vitt upptill och något färgglatt nertill.

Håll tummarna för att jag kan somna ikväll!

Puss och godnatt 

Förbannat

Mina sömnproblem driver mig snart till vansinne. Jag är precis utmattad! För en timme sen satt jag och kämpa i soffan för att hålla mig vaken och sen när jag väl gått och lagt mig kan jag inte sova. Det är totalt omöjligt. Samma sak varenda eviga dag.
Jag behöver och måste sova för att orka! Så fort jag lagt mig känner jag mig stressad och orolig. Jag vet att om bara någon timme kör nattens ständiga amning igång och klockan 5.30 vaknar Kiara.
Vad ska jag ta mig till?

Pixie och Bianca

Emilia, din kisse kom fram och lät Bianca klappa henne idag. Det går nog att bota hennes barnfobi :P

Nu är Kiara hemma igen och det är full rulle, precis som det ska vara. Då trivs jag bäst :)

Min vecka

Idag är jag så glad. Klockan 14 ska jag nämligen hämta hem min älskade Kiara från dagis :)
Har varit utan henne en hel vecka!
Hon har varit på dagis mellan 6.15 - 16.30 mån,tis, och onsdag så det har varit långa dagar för henne. Vi byter till min vecka på torsdagar för att hon ska kunna få gå hem tidigare då och även vara ledig varje fredag. Till Pontus veckor byter vi på fredag eftermiddagen så han får alltid en dag mindre. Men det är helt okej för honom.

Jag var så sugen på oboy förut och försökte smyga med det så att Bianca inte skulle se. Synd bara att jag glömde oboy paketet framme hehe. Hon fick syn på det och ville naturligtvis också ha då. Tycker inte om att barnen dricker det egentligen. Bara massa socker i ju!

I helgen blir det att fixa här hemma. Jeppe ska slänga upp lite tapeter i vårat sovrum. Är inte så sugen på att ha Biancas turkosa fondvägg :P
Förra helgen måla jag om ena väggen i tjejernas rum. Fick MVG av Jeppe :). Är ju rätt svårt att få det jämt med färg. Eller hur Emilia? Men nu vet jag hur man ska göra för att få det snyggt :)
Det bästa jag gjort är nog att flytta ihop med en målare haha. Undra om Jeppe tycker likadant :P


Natten

Natten har sett ut såhär:

22.00 Amma
00.15 Amma
01.47 Amma
03.24 Amma
04.46 Amma
06.15 Amma och sen ville Olivia inte sova mer.

Såhär är det alltid. Det här var ändå en skaplig natt. Åhhh så mysigt det är med bebisar....eller inte!

Imse vimse spindel

UUUhhh, jag förföljs av äckliga spindlar.
Förra veckan påväg till dagis går vi i trapphuset då jag hör något knastra under vagnen. Får se att vi kört över en megastor spindel. Den var säkert 4-5 cm stor med benen inräknade. Håret bara reste sig på mig och sen våga jag inte använda den ingången mera.
Idag skulle jag plocka upp en tavla ur en påse och på tavlan sitter det en äcklig svart spindel. Bläää. Som om inte det räcker så satt det även en spindel på Jeppes tröja när jag skulle tvätta förut. Är förföljd av dessa ofarliga monster. Är livrädd för dom!!!

Alla andra här hemma ligger och sover nu. Jag har lite svårt att somna när Kiara inte är hemma. Sen sov jag två timmar på dagen tillsammans med Bianca och Olivia, men det får jag nog sluta med eftersom jag inte kan sova på nätterna då. Men det är ju sååå skööönt att lägga sig en stund på dagen!

Har väl inget direkt vettigt att blogga om just nu.

Puss och kram på er! 

Fortfarande lika?

Svar till Anna: Jag har själv svårt att se om dom fortfarande är lika, hehe. Dom flesta verkar tycka det iallafall. Du får avgöra själv :)


Bianca



Olivia


Dagisutflykt

Har precis varit och lämnat Kiaras dagisväska. Dom ska på en liten utflykt imorgon och ha med sig lite matsäck så hon behövde den! Hon låg i sin säng och skulle sova när jag kom, men jag gick in och pussa och lukta lite på henne. Hon blev så glad och det kändes skönt att få säga godnatt till henne. Hon var glad även när jag gick!

Ska snart ut på en kvällspromenad med Annika! Skönt att kunna gå och prata i lugn och ro.

Tog lite bilder på Olivia idag, men det blir ju så suddigt med mobilen. När min syster Emilia kommer hem från sin USA resa ska hon minsann få ta igen allt fotograferande hon missat.

Olivia 4 månader


Livet är hårt

Usch, här sitter man ledsen mitt i natten. Eller det är iallafall mitt i natten för mig.
Kiara åkte till Pontus idag. Varför ska det vara så förbannat jobbigt för? Jag vet att hon har det bra där och att hon behöver få vara med sin pappa också, men jag kan bara inte vänja mig vi det. Vill stoppa tillbaka henne i magen igen. Då fick jag iallafall ha henne för mig själv.
Nää, nu får jag sluta tycka synd om mig själv!

Var en sväng på stan med min underbara vän Annika ikväll. Vi shoppa lite kläder till barnen. Kiara fick tre tights, en t-shirt och sju par strumpor. Sen blev det två par byxor, en body och strumpor åt Olivia. Finns det någon mer som har en tvättmaskin som äter strumpor? Förstår inte var dom tar vägen.
Bianca är den som har fetast garderob här hemma så hon behövde inget nytt. Fast hon är den som är roligast att köpa kläder åt eftersom allt sitter så bra på henne. Kiara sitter inget bra på! Fick köpa 110 i tightsen för att det ska räcka till på längden men jag får nog sätta i mer resår i midjan för att dom inte ska rasa av. Det får bli baggy tights, hehe.

Jag har lite beslutsångest. Olivia blir fyra månader på tisdag och jag vet inte om jag ska börja med gröt eller fortsätta att bara amma henne ett tag till. Hon verkar klara sig bra på det än så länge. 
Idag upptäckte hon sina fötter när hon låg på soffan Så sött när hon låg och höll i dom!

Såhär blir det

Mamma till 4a: Du skiriver precis så som jag tänker. Känns skönt att någon faktiskt tänker som jag :)

Vi har pratat och pratat här hemma. Bianca kommer få gå hem och vara hemma ett år till och sen inskolas samtidigt som Olivia.
Tycker hon visar tydligt att hon inte är redo. Det går inte att skola in ett barn som springer ifrån personalen och gråter bara dom tittar på henne. Ingen får komma i närheten. Det handlar inte bara om att hon blir ledsen när man lämnar. Det VET jag att alla barn blir ibland!
Kanske blir det lättare när hon få börja tillsammans med sin syster. Då har dom varandra och det kan ju vara en trygghet.


Jag har så lätt för att påverkas av andra. Ibland förstår jag inte ens varför jag ber om åsikter. Nästan alla är på och säger att förskolan är nyttig för barn och att dom utvecklas där. Men jag tror inte mina barn blir dummare än andra bara för att jag har dom hemma. Kiara börja när hon fyllde två och hon är faktiskt riktigt smart ;P

Bianca behöver få lite mer mammatid. Hon har aldrig fått ha mig för sig själv. När Kiara börja dagis blev jag gravid med Olivia och mådde dåligt och hade inte orken. Dagis kommer hon hinna med framöver iallafall för det kommer en dag då jag måste börja jobba, men fram tills dess ska hon bara få vara min lilla Bianca här hemma. Vi besöker ju öppna förskolan två gånger i vecka och går på minisjung på onsdagar så hon får leka med barn iallafall.

Jag vill inte ha några negativa åsikter nu! Jag tar åt mig sådant! Det här känns rätt för oss och det är det viktiga. Behövde bara skriva av mig lite!

Angående Kiara så är det något hon kör med just nu. Stod och smög idag och hon lekte för fullt med alla barnen och hade jättekul. Hon behöver ju sin plats eftersom hon är hos Pontus varannan vecka och han jobbar ju. Känner jag mig rätt kommer jag ha henne hemma en del iallafall :P

Allt känns lite hopplöst

Vi står och stampar på ett och samma ställe när det gäller inskolningen. Känns inte som vi kommer någon vart och jag är precis slutkörd. Orkar snart inte mer.
Som om det inte räcker med att Biancas inskolning går åt helvete så har Kiara börjat bli ledsen också. Hon var ledsen igårkväll när hon skulle sova och ville inte till dagis. I morse bad hon också om att få vara hemma med mig istället. Hon hade blivit ledsen förra veckan och stått och titta ut över vilbergen och gråtit efter mig. Imorse kunde jag verkligen se hur hon ansträngde sig för att inte börja gråta och det var med glansiga ögon hon vinka hejdå.
Jävla skit rent ut sagt! Jag pallar inte med sånt här. Vill att mina barn ska vara glada. Det gör så ont i mig när det är såhär och jag kan inte hantera det!
Bläääää.
Älskar er så min gullungar!


Doris i tratten

Har en liten kisse här brevid mig som inte tycker livet är särsklit roligt just nu. Doris tycker inte livet i tratten är något vidare , men förhoppningsvis vänjer hon sig vid att ha den. Den ska sitta i 10 dagar! Märta är lite avvaktande och undrar nog vad Doris håller på med.
Nu hör jag iallafall att hon äter ute i köket!
När jag kastrera min förra honkatt gjordes det på magen. På Doris har dom gått in från sidan, precis bakom revbenen. Finns väl olika sätt att göra antar jag. Ska pyssla om henne lite extra ett tag nu.

Mina underbara och älskade mammagrisar

Ord räcker inte till för att beskriva kärleken till sina barn. Eller hur?
Att få uppleva denna villkorslösa kärlek är så underbart fantastiskt och stort. Idag har den gjort sig påmind mer än vanligt.

Jag var med Bianca på dagis idag och Olivia fick vara hos mamma. Först lämna vi av Kiara som inte riktigt ville idag, men vinka ändå glatt i fönstert. Jag och Bianca gick bort till hennes avdelning och Bianca gick själv in idag. Ett stort framsteg! För er som inte vet har vi börjat om med Biancas inskolning då hon har blivit så fruktansvärt ledsen. Tidigare har jag fått bära in en precis skogstokig Bianca som gråtit till hon får kväljningar och kräkts. Men idag gick hon iallafall in själv, men sen tog det stopp. Bar iallafall in henne och gick runt och titta på alla leksaker och till sist kunde hon inte hålla sig från att leka. Gick så pass bra att hon faktsikt tog Lena i handen och följde med ut.
Igår fick jag känslan av att en del tycker vi daltar med Biancas inskolning. Men för mig känns det inte rätt att lämna en hysterisk och upprörd dotter. Varför ska jag göra det när vi har all tid i världen att ta inskolningen i hennes takt och få henne att känna sig trygg? Det är ett stort steg i hennes liv att börja dagis. Personalen är helt på min sida och stöttar. Dom är helt underbara!
Ute på gården får jag syn på en ledsen Kiara som sitter och gråter i sin frökens knä. Aj, aj i mammahjärtat då jag förstår att hon fått syn på mig och att det är därför hon är ledsen. Förskolan är uppdelad i småbarnsavdelningar 1-3 år och där går Bianca. Så Kiara går på en annan avdelning 3-5 år. Dom är alltså ute på två olika gårdar och tyvärr hade Kiara lyckats se mig på långt håll. Binacas fröken är iallafall gullig och går över och frågar hur det är. Jag kände inte att jag kan låta Kiara stå på andra gården och gråta för att hon ser mig leka med Bianca. Hon blev iallafall glad igen till slut. Hade hon inte blivit det hade hon fått komma över och varit med oss istället.

När Bianca hade som roligast avbröt vi och gick hem. Hehe, låter väl taskigt men det är bara för att hon ska känna att det är kul och vilja komma tillbaka. Ringde min mamma och får veta att hon har en ledsen Olivia där. Flaskan och mormor dög visst inte för fröken utan det ska vara mamma och tutte.

För mig är jag bara mamma Lina. En vanlig mamma som inte kan utföra några mirakel. Men för mina barn är jag något mer än så och det fick jag verkligen känna på idag och det är så stort. Jag är mina barns trygghet och precis så som jag kände för mina föräldrar när jag var liten känner mina barn för mig. Trots att jag ibland känner mig otillräcklig osv så vet jag att mina barn inte vill ha någon annan mamma än mig. Mammagrisar är dom allihopa! Är så underbart att få känna att det är mig dom helst vill vara med och kommer till när dom behöver tanka på med lite trygghet.
Mycket svammel blev det nu men ni andra mammor förstår nog hur jag känner.

Åhhh, jag har nog världens bästa granne. För jag antar att det är du Helen som nyss mosa i massa mama tidningar i min brevlåda hehe. Gullig du är!


Våran fina katt Doris är idag hos veterinären och blir kastrerad. Jag ska strax fixa i ordning en låda och lite mat och ställa i vårta sovrum så att hon kan få vara för sig själv när hon kommer hem. Kan nog bli lite jobbigt för henne med barnen om hon har ont.


Liten blir stor

Olivia bara växer och växer och jag hinner inte med. Hon blir snart fyra månader och jag som tyckte det var igår hon föddes.
Hon griper efter saker och när hon får tag i något åker det direkt in i munnen. Hon har även börjat göra försök till att vända från rygg till mage, men kommer bara runt på sidan än så länge.

Våran minsta älskling!


Fjärillen

Idag hade jag tjejerna hemma från dagis. Ville passa på att mysa lite med dom eftersom Kiara ska till sin pappa imorgon. Vi gick till öppna förskolan där båda älskar att vara.

När vi kom hem hitta vi en fjäril i fönstret i trappuppgången. Tjejerna satt sig på trappa och titta på den.

-"Mamma, är den snäll?", fråga Kiara
.

- "Ja, den är snäll, svara jag.

"Den är inte farlig Minkan" (hon kallar Bianca det), sa hon lite kaxigt

Helt plötsligt flög den ner till Bianca och hon blev överlycklig och försökte fånga den. Sedan flög den till Kiara.

"Neeej,  mamma jag gillar den inte", sa hon med lite panik i rösten och försökte vifta bort den.

Det hela lät så förbannat roligt och jag asgarvar bara jag tänker på det haha.


Det oanvända rummet

När jag blev gravid med Olivia var det första man fick höra att vi var tvugna att flytta till större. Vi själva kände inget behov att det men alla andra gjorde det. Ett rum extra har vi ju eftersom vi satt upp en vägg. Vilket än så länge har visat sig vara totalt onödigt. Biancas rum står alltid tomt förutom när hon sover. Dom leker alltid inne hos Kiara. Sen kommer Kiaras rum stå helt tomt varannan vecka.
Vi har diskuterat lite om vi ska riva väggen eller inte. Den kanske behövs i framtiden. Vardagsrummet är lite för trångt enligt mig eftersom datorn står där också. Sen är ju inte väggen ljudisolerad så man blir rätt störd om man har sovmorgon. Vi har iallafall kommit fram till att Bianca ska flytta in i Kiaras rum, jag och Jeppe ska in i Biancas rum och datorn ska in i vårat sovrum. Ska även ha en lite pysselhörna åt tjerena där inne. Då kan dom sitta där inne och rita och pyssla medans jag bloggar :P
Tjejerna ska få en våningsäng och Kiara längtar massor efter det. Hon är så förståndig att jag tror hon kommer klara det utmärkt.



Denna säng ska dom få. Bra med höga kanter. Ska köpa till en stödbräda till Bianca och måla sängen vit.

RSS 2.0