Ni missförstår ju bara

Jag har aldrig påstått att man inte får vara orolig för svininfluensan, det är jag också. Vill inte bli drabbad av den. Men att alla går och tror att man har fått det för att man är förkyld och får lite feber är väl ändå överdrivet. Förkylningar går året om och feber i samband med förkylning är vanligt. Om nu allt som är influensaliknande är svininfluensan så är vi inne på andra omgången här hemma. Inte särskilt troligt va? Och i så fall får jag nog hålla barnen borta från dagis eftersom två barn gick hem med feber och hosta förra veckan. Fattar ni inte hur jag menar? ALLT är inte svininfluensa bara för att man har feber.

Har alla fått svininfluensan nu?

Läser här och var att alla tror dom drabbats av svininfluensan bara för att dom är förkylda och har feber. Flera jag känner också. Feber och förkyld är ju inte nödvändigtvis svininfluensan. Här låg ju hela familjen med alla symtom för svininfluensan för inte alltför längesen men jag utgår från att det bara var något vanligt skit vi hade. Vi hade feber, torrhosta, muskelvärk och jag hade fruktansvärt ont bakom ögonen men är inte det rätt vanligt när man är sjuk? Vi drabbades alla fem här hemma. Tror INTE vi hade svininfluensan!!!
Sån hysteri kring det här!!


Första skrattet

Idag fick jag sovmorgon....igen!
Det var egentligen Jeppes tur idag och jag var faktiskt uppe med Kiara vid 6, men Jeppe kom ut och sa att han var pigg och kunde gå upp istället. Gulligt av honom!
Blev iallafall väckt vi 8.30 efetrsom Kiara har simskola och Olivia var hungrig. Efter att ha ammat Olivia låg hon och jag och busa lite på sängen. Då kom det där första underbara skrattet. Åhhh, jag har glömt hur underbart bebisskratt låter. Älskade lilla unge så söt du är!

Fredagkväll

Sista inskolningsveckan är avvklarad och Bianca är nu inskolad på dagis. Tycker det har gått över förväntan. Bianca är jordens mest envisa unge och kan vara lite svår ibland. Idag när jag hämta henne fick hon massor av beröm av Lena som tycker att bianca har kommit in i allt fort. Idag hade hon somnat fort och sovit länge. Hon har även lärt sig sångerna dom sjunger och "sjunger" med. Är så stolt över henne. Även Kiara klarar livet på stora avdelningen perfekt och vi fick massa beröm av personalen igår. Dom tycker Kiara är en så snäll tjej och lyssnar och kommer överens med alla. Och en snäll tjej är hon verkligen. Omtänksam och mån om alla. I förrgår när vi kom hem från dagis var det lite kaos här hemma för Olivia var tokhungrig. Jag sa åt Kiara att jag behövde ge Olivia lite mat och fråga om hon kunde hjälpa Bianca med kläderna. Hon hjälpte bianca av med skorna och ställde dom på rätt plats. Sen tog hon av henne tröja och hängde upp. Sen sa hon " kom Bianca, vi ska leka i Kiaras rum. Mamma ska ge Olivia tutte". Världens bästa storasyster är hon.

Kiara sov hos sin pappa i natt och kom hem rätt sent nu på kvällen. Alltid lika underbart att få hem henne, oavsett om hon varit borta en natt, en helg eller en hel vecka. Kommer man någonsin vänja sig?

Nu sover alla tre! Jag och Jeppe ska ha lite myskväll och se på film. Äntligen helg och vi kan mysa hela familjen och vila upp oss inför nästa vecka.

Tänkte utmana ödet och ta med alla tre till öppna förskolan på måndag. Det ni :P

Stressade mamman

Den här dagen börja inte bra. Ibland undrar jag hur vi tänkte när vi skaffa barnen så tätt!? Dom som påstår att man väljer att ha syskon på dagis när man går hemma med bebisen pga lathet kan ju gräva ner sig någonstans. i morse svor jag över detta förbannade dagis som vi måste stressa iväg till tre dagar i veckan. Lovade mig själv att jag aldrig mer ska gå dit.
Det spelar ingen roll hur mycket jag planerar och förbereder kvällen innan. Alltid är det något som strular.
Imorse vräkte regnet ner och jag har inget regnskydd som passar vagnen när liggdelen är på. Tänkte skita i allt och stanna hemma, men Kiara blev jätteledsen för hon ville absolut till dagis. Sen vill jag inte att Biancas inskolning ska komma av sig och dra ut på tiden. Besluta mig för att ge oss ut i regnet och skydda oss så gott som går. Så på med alla kläder. Barnen strula och svetten rann om mig. När vi äntligen ska gå ut genom dörren bad jag Kiara om nyckeln som hon höll i för bara någon minut sen. "Jag kasta den" fick jag till svar. Jag börjar leta och leta men den förbannade nyckeln är försvunnen. Kände att nu ger vi upp och stannar hemma. Gapar påmina stackars älskade små barn som står och tittar på sin hysteriska mamma. Tar av en protesterande Kiara jackan och då ramlar nyckeln ner på golvet. Hon hade alltså fått in den innaför jackan på något sätt. Så på med alla kläder igen och ner för alla trappor.
Vi blev 20 minuter sena till dagis.

Lämningen gick bra för båda två. På vägen hem skakar jag och mår illa av stress. Har fruktansvärt dåligt samvete för att jag skällt på barnen, även om en mamma också måste få bli arg ibland. Det där med nyckeln var ju egentligen bara mitt eget fel. Är jag dum nog att tro att min 3-åring ska kunna ta ansvar för den så får jag skylla mig själv. Jag mår inte bra av den här stressen. Det tar lång tid att varva ner.

Folk frågar ofta hur jag orkar med tre små barn. Svaret är att jag inte gör det, men på något sätt gör jag ju det iallfall. Jag måste ju och man orkar det man måste. Sen är jag inte ensam. Jag har ju min fantastiska, underbara Jeppe också. Han stöttar mig och han vet hur kämpigt jag har det på dagarna tack vare att han var hemma med oss i två månader. Tre barn är mer än ett heltidsjobb. Och vet ni! Jag ångrar mig inte en sekund. Mina barn är det värdefullaste jag har. Skulle aldrig någonsin byta detta liv mot något annat. Dom tar all min energi men samtidigt ger dom mig orken att fortsätta.

Igår åkte jag iväg och handla lite nytt till mig själv och när jag kommer hem möts jag av en städad lägenhet. Jeppe hade dammsugit, torkat golven, dammat, diskat, tvättat och vikt in tvätt. Idag kom han hem med två tunikor. En till Kiara och en till Bianca. Han ville dom skulle vara fina på dagiskortet imorgon. Min underbara älskling! Han är alltid så omtänksam och gör allt för sin familj. Han stöttar mig alltid och finns alltid där när det är något. Han är mannen i mitt liv och jag älskar honom så mycket! 

Igår var vi på bvc med Olivia. Hon väger nu 6,1 kg och är 61 cm lång. Helt perfekt såklart! Hon fick sina två sprutor och hon blev så ledsen. Åhhh, vad ont det gör i hjärtat att höra henne skrika så. Hon reagera på sprutorna och var trött och gnällig och fick även feber på kvällen.

Nu ska jag slappna av lite i soffan och ladda inför morgondagen. Hoppas det går lite bättre för oss då.

Lite tårar

Idag blev Bianca lite ledsen när jag gick. Men det är väl bara naturligt att få någon typ av reaktion. 
Tog en promenad med höggravida Malin efteråt. Hon lämna ju Tilde samtidigt. När vi närma oss dagis fick vi smyga oss förbi för att inte bli upptäckta hehe. Blev jätteglad när jag såg att barnen på dom stora avdelningarna nu mer använder hjälm när dom cyklar :)

Nu ska jag och Olivia gå till bvc. 3-månaders sprutan ska tas idag men vi får se hur det blir med det eftersom hon är förkyld.

Nya skor

Idag har tjejerna fått ny skor. Likadana blev det såklart!


Ändrade planer

Det blev inget dagis för Bianca idag. Hon har nästan hostat lungorna ur sig och näsan rinner konstant. Men pigg är hon så jag tvivlar inte en sekund på att hon hade orkat. Men jag tycker det ser och låter så illa att skicka en snorig och hostig unge till dagis så hon får stanna hemma idag. Imorgon blir det iallafall att gå dit vid 9 efetrsom det är gruppfotografering. Beroende på hur hon mår så får hon väl antingen stanna kvar efter det eller följa med hem.

Eftersom Kiara var hemma två dagar förra veckan så har hon fortfarande två dagar inskolning kvar så pontus lämna henne idag. Hennes näsa rinner knappt längre så hon verkar vara frisk igen :)
Idag ska jag äntligen få hämta henne från dagis. Är ju så nyfiken på hur hon har det där och vill gärna prata lite med personalen. Jag har ju haft fullt upp med Biancas inskolning så det har inte funnits möjlighet att titta in där.

Olivia har sovit jättebra två nätter i rad. Hoppas det håller i sig.

090823

Har precis avslutat min dagliga tur med snabeldraken. Lägenheten är ren och jag kan äntligen slappna av. Ibland känns det som att jag inte gör något annat än städar.

Idag var jag en sväng på Ikea tillsammans med mamma, lillasyster och två av mina barn. Köpte lite smått och gott.

Kiara och Bianca har varit förkylda sen i fredags. Dagisbaciller gissar jag och idag har även Olivia varit ordentligt förkyld. Tycker det är jobbigt när hon blir det för hon får så svårt att andas eftersom hon inte förstår att hon ska andas genom munnen istället. Kiara och Bianca är iallafall på bättringsvägen så imorgon är det dagis för dom. Biancas andra och sista inskolningsvecka. Än så länge har allt gått kanon och hon verkar stortrivas :)

Igår bytte vi säng till Kiara. Hon fick en vanlig 90 säng på ben. Hon tycker den är så skön att hon lägger sig självmant. Bianca ska få en likadan också vartefter men igår insåg vi att hon nog inte är riktigt mogen ännu. Vi prova att ställa in Kiaras gamla säng för att se om hon ville sova i den. Hon blev precis skokgstokig och peka på sin älskade spjälsäng. Så den får hon ha kvar ett tag till. Tur att hennes snälla inskolningsfröken Lena fixa så att det blev en spjälsäng ledig på dagis att sova i hehe. Så Kiaras gamla säng ska vi sälja. Någon som är intresserad av att köpa den för en billig peng? Den är vitmålad, hel och ren.

Har rensat i Kiaras garderob och hon behöver nya jeans märkte jag. Dom urväxta åkte rakt in i Biancas garderob så hon har massor nu. Fast alla är i 98 och det är alldeles för långt för henne, men man kan ju alltid vika upp :)
Köpte ett par jättefina baggyjeans åt Kiara idag. Men det är så svårt med storlekar ju. Köpte 104 och dom sitter perfekt men snart har hon väl vuxit ur dom. Funderar på att byta till 110 men då ramlar dom väl av henne hehe.

Nu gnäller Olivia så jag ska ta henne. Hon blev förresten 3 månader igår :)


Inskolning dag 1

Första dagen gick precis som förväntat. Först var Bianca blyg och ville inte gå in, men det släppte vartefter. Sen rulla allt på bra tills hon hitta nappen (måste gömma den bättre imorgon). Blev lite gnälligt och inget dög riktigt. Emellanåt glömde hon bort den för att sedan komma på det igen och blev lite ledsen. Bianca har ett jävla humör och det visa hon idag hehe. Nu har det ju bara gått en dag så man kan ju inte utgå så mycket från det. Blir ju lätt att man jämför med hur Kiara var när jag skola in henne. Hon var ju så glad och tyckte det var så roligt och ville inte gå hem. Men barn är olika så man ska ju inte jämföra, men ibland känns det som att det är en tävling om vem det går bäst för. Hursomhelst så tycker jag det gick helt okej. På slutet kom alla andra barn in efter att ha varit ute och då tyckte Bianca det var roligare. Hon tycker om när det blir lite mer liv och rörelse. Malin som jag känner sen innan skolar in sin dotter Tilde samtidigt och det är jättekul. Dom har lagt våra tider samtidigt så att vi ska kunna ha sällskap :)

Imorgon ska vi vara där mellan 13.30 - 15.00. Några ur personalen skulle på informationsmöte angående svininfluensan på förmiddagen så därför får vi komma på eftermiddagen imorgon. Då är Bianca säkert piggare och gladare. Idag var hon trött på slutet. Hon brukar bli trött runt 10.30.

För Kiaras del hade det gått jättebra på nya avdelningen vilket inte förvånar mig. Hon älskar sitt dagis!


Stal en bild av Johanna också

Hitta den här söta bilden på Kiara hos min andra syster johanna. Det är mina systrar som står för fotograferandet för jag har ingen kamera och är precis värdelös på sånt.


En blivande modell kanske? Lång, smal och alldeles underbart vacker!


Kiaras 3-års dag

Igår fyllde min älskade trollunge tre år. Dom tre åren har varit dom bästa i mitt liv! Det firade med tårta och bullar och massa presenter till Kiara. Mycket musse pigg saker blev det eftersom det är hennes stora favorit just nu.
(Emilia, jag härmar dig lite och stjäl lite bilder från dig. Tänkte att det var lagligt eftersom dom är på mina barn :P)


Nyfödd



1-års dagen



2-års dagen



3-års dagen


Mina andra trollungar måste ju också få vara med på ett hörn.


Sötaste Bianca



Sötaste Olivia med dubbelhakorna


Hahaha, min lilla galning

 

Svinkoppor

Vi trodde igår att Bianca fått svinkoppor, men nu är jag tveksam till att det var det. I så fall var det väldigt snabbt överstökat för idag är dom nästan borta. Skönt det!
Bianca har även börjat matvägra sen ett tag tillbaka. Lagad mat går inte att få i henne längre. Välling, banan och bullar är det enda som passar. Men inget jag oroar mig för eftersom jag är rätt säker på att hon inte skulle svälta sig själv :P. Kiara var ju likadan ett tag. Det roliga är att alla tror att Bianca är världens matvrak eftersom hon var glad i mat som bebis. Men så är det inte alls. Bianca ber aldrig om mat eller visar att hon är hungrig och hon pillar bara i maten. Med andra ord är hon inte alls matglad!

Igår fick Kiara prova sin nya cykel. Hon har fått den i förskott eftersom hon har pratat sådant om en cykel. Hon var iallafall jätteduktig och tyckte det var jättekul. Bianca har fått ta över tre-hjulingen och så fort jag fixat en hjälm ska hon få prova den. Jag vågar inter låta mina barn cykla på någon typ av cykel alls utan hjälm. Man kan faktiskt krascha ordentligt på en tre-hjuling också vilket Kiara gjort flera gånger. Min syster Emilia ramla av sin tre-hjuling när hon var liten och slog sönder läppen. Sen tycker jag det är bra att lära barnen från första början att cykel och hjälm hör ihop.

Idag ska jag fixa inför Kiaras födelsedag imorgon. Ska köpa lite mer presenter till henne. På sin födelsedag får man bli bortskämd :)

För varje dag som går känner jag bara mer och mer att jag inte vill ha fler barn. Inte för att mina är jobbiga utan mer för att jag känner mig så nöjd med mina tre älsklingar. Häromdagen insåg jag att det enbart är fördelar med att bara ha flickor. Rensa ur barnens garderober och tyckte det var lite sorgligt när jag insåg att en del av mina favoriter var urväxta. Men blev lite gladare när jag kom på att det kommer komma till användning igen. Rensa ur Olivias garderob och plocka bort 50 och det mesta i 56. Tog fram kartongen med Kiaras och Biancas bebiskläder och lyckades fylla upp en hel byrå åt henne med 62 och 68. Ekonomiskt ju :). Fast visst köper man en del nytt också.


24 timmar

I 24 timmar har vi varit utan el här hemma. Sammanlagt tio lägenheter i tre hus blev utan el pga något fel och naturligtvis blev vi en av dom. Jag har  varit så förbannad. Massa mat har blivit förstörd även om vi rädda en del genom att låna mammas kyl och frys. Jag har inte kunnat laga eller värma mat åt mina barn så till frukost blev det frukt och chips. Igår kväll fick vi äta ute. Som tur är har dom lovat ersättning för allt. Att datorn och teven inte fungera gör väl inget, men när man inte kan tända eller fixa mat åt sina barn blir det svårt.

Måste bara skriva om vad som hände i söndags. Jag och min kära vän Annika var på väg hem från Ikea. Ett par killar, några år yngre än oss låter oss inte köra om på motorvägen. Varje gång jag gasar så gasar dom. Till slut kom vi om dom och Annika ger dom fingret. Dom är inte sena att ge tillbaka utan drar om oss. Den ena kille trycker ut sitt vita arsle genom rutan och jag och Annika håller på att dö av skratt. Vi svarar genom att åka om dom och Annika drar av sig tröja och bh och trycker upp sina tuttar mot rutan. Trodde inte det kunde bli roligare, men killarna drar snart om oss igen och gör helikoptern ut genom rutan. Vet att många säkert tycker det här är skitlöjligt, men jag har inte skrattat så mycket på länge! Mammor måste också få ha lite roligt ibland.

På lördag fyller Kiara tre år. Min stora tjeja! Har lite saker kvar att fixa åt henne.

Nästa vecka är det dagisstart. Jag ska ju skola in Bianca medan Kiaras pappa skolar in henne på nya avdelningen. Ska bli spännande att se vad Bianca tycker om det. Kommer nog inte gå lika smidigt som det gjort med Kiara. Bianca är svårare och har svårare för separationer. Dessutom är hon inne i en känslig och jobbig period just nu. Men hon känner ju personalen och dom känner henne så det blir nog bra. Bättre förskola går inte att hitta så jag känner mig rätt lugn. Sen brukar ju alltid inskolning funka jättebra. Bakslaget brukar ju alltid komma efter ett par veckor.

Min lilla Olivia blir snart tre månader och jag förstår inte var tiden tar vägen. Hon är världens snällaste och gladaste bebis. Hon älskar att suga på sina händer och har börjat blåsa bubblor med munnen. Igår låg hon på rygg på mattan och vred sig runt på sidan :)

Bombnedslag

Vill bara ut ifrån lägenheten nu. Det är leksaker överallt och ren tvätt ligger i en stor hög och sen allt katthår som driver mig till vansinne. Våran stora, vita, långhåriga katt Doris är inne i en fällperiod. Jag försöker hålla undan på alla saker hela tiden, men barnen är snabbare än mig. Bianca är inne i en gnällperiod så hon kräver nästan all min tid just nu. Därför läggs städningen åt sidan och jag går bara runt och tittar på röran. Orken finns inte att ta tag i det också. Men det ska bli ändring på det ikväll. Snabeldraken ska få äta katthår och damm dagligen numera och diskmaskinen ska kopplas in NU så slipper jag handdiska. Vi har väl haft diskmaskinen i ett år nu men det är fortfarande inte inkopplad!!!
Nu ska jag klä på barnen och borsta deras tänder och göra i ordning mig själv. Sen ska vi lämna röran bakom oss och ge oss ut i solen!

Jag har fyndat och jag har sytt

Jag har försökt fixa till nya vagnen lite. Finns ju inte särsklit mycket man kan gör med den. Ska beställa ny klädsel till den sen för brio happys klädsel funkar till novan också. Är samma chassi. Men det får vänta ett tag då det ska inhandlas födelsedagspresenter till Kiara. Hon ska ju få sin efterlängtade cykel. Har iallafall köpt ny väska till vagnen. Blev en vanlig skinnväska som egentligen inte alls är en skötväska, men den är snygg och passa perfekt att hänga på vagnen. Det var halva priset på reapriset så jag gav bara 99,50 kr för den. Billigt är alltid trevligt!
Har även sytt lakan till vagnen. Blåa på ena sidan och röda på andra för att det ska passa till både brion som är blå och liggdelen på syskonvagnen som är röd.



Igår var jag och leta baddräkt på stan tillsammans med min syster. Är inte särsklit upplagd för att visa upp min mage i bikini. Den är jätteplatt och helt okej så länge jag står rakt. Men när man badar tillsammans med barn så är det omöjligt att försöka stå och se snygg ut. Böjer jag mig framåt så syns det tyvärr att jag har tre täta graviditeter bakom mig. JAG VET att det tar tid för magen att dra ihop sig helt så ingen behöver påpeka att det bara gått två månader. Jag trivs inte med det i vilket fall, men nu hitta jag ingen baddräkt så det fick bli bikini iallafall och jag överlevde det. Alla har vi våra komplex och mina är tuttar och mage och så får jag ju inte glömma den fantastiska kalkonhalsen som ligger i släkten haha. Sånt som har kommit i samband med barnen. Det ena ska rättas till om något år och det andra får jag lära mig att leva med. Hoppas träning kan göra underverk.
Fyda iallafall ett par skor igår. Det var 75 % på dom så istället för 1000 kr betala jag bara 250 kr.



Nu väntar disken!


Badgalna ungar

Idag har vi varit på Finspångs badhus tillsammans med min syster och hennes kille. Mina barn är som vanligt precis tokiga i vatten och inte ens den största och snabbaste vattenrutschkanorna kunde stoppa dom. Lilla Bianca och även Kiara åkte med glädje en svart tunnel med blinkande discolampor i och den gick riktigt fort. Naturligtvis åker dom inte själva utan tillsammans med oss. Jag är jättenojjig och tycker barnen är för små för vissa grejer, men Jeppe tycker jag är larvig så det är han som drar med dom. Dom är totalt orädda, men så har båda två gått på babysim sen dom bara var några veckor gamla så att hamna under vatten bekommer dom inte ens lite. Olivia ska också börja nu i höst. Det är dyrt, men guld värt.


Bianca i vattenrutschkanan (hon envisades med att lägga sig på mage hela tiden hehe )


RSS 2.0