Kiara är hemma

Nu har hon äntligen kommit hem. Hn blev så glad när hon såg mig och kasta sig mot mig. Sen gjorde hon likadant med Jeppe. Hon är brun som en pepparkaka :)
Hennes röst är helt annorlunda, låter nästan som hes. Sen är hon skakig och har inte velat äta på 12 timmar. Gissar att hon är helt slut efter allt som varit. Nu sitter hon allafall här och leker med sina nya saker som hon hitta i sitt nya rum. Hon blev jätteglad när hon såg det och sa att det var fint.
Nu ska vi bara mysa!

Vet ni vad?

IDAG KOMMER KIARA HEM!!!
Jag kan knappt vänta tills jag får krama henne och pussa på henne. Förhoppningsvis får jag hem henne ikväll beroende på hur sent det blir. Annars måste jag vänta tills imorgon och det vill jag inte. Äntligen är det slut på dom här hemska dagarna som varit för mig. Min älskade unge kommer hem igen :)

Här hemma börjar allt komma i ordning nu. Allt är färdigmålat och färdigmöblerat. Bara lite detaljer här och var kvar, men det tar vi vartefter. Tjejerna har nu fått ett varsitt rum. Rummen är helt olika, men båda blev jättemysiga. Bianca har sovit i sitt två nätter ensam nu och det har gått jättebra. Bara jag som har svår ångest på kvällen och tycker synd om henne hehe. Känns ju som man övergivit henne. Är iallafall jätteskönt att slippa smyga upp varje natt när man är kissnödig, som man är ett antal gånger per natt då man är gravid. Bianca har blivit störd av det innan. Kiara kommer dock inte få sov i sitt rum första natten hemma. Hon ska ligga hos mig då!

Nu ska jag städa upp i köket och få upp gardinerna där.


Om oss

Jag och min parter:

Vad heter ni?
Lina och Jesper

Har ni några smeknamn på varandra?
Smulan, Peppe, älskling

Hur träffades ni?

Genom vänner

Hur länge har ni varit tillsammans?
två år och tre månader

Är ni förlovade?
Ja, vi förlova oss 12 april -08

Bor ni ihop?

Ja

Har ni barn?
Ja, snart tre. Äldsta är dock inte Jeppes biologiska men han gör ingen skillnad

Har båda körkort?
Ja

Kommer du ihåg er första kyss?
Ja, såklart

Vem sa "JAG ÄLSKAR DIG" först?
Det gjorde Jeppe

Vem är äldst?
Jeppe

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är våg och Jeppe vädur


Vem fyller först på året?
Jeppe

Vem är längst?
Jeppe

Vem sjunger bäst?
Det gör Jeppe

Håller ni handen på stan?
Nopp

Kände ni varandra innan ni blev ihop?
Nej

Vad har ni gemensamt?
Massa saker

Blev du kär vid första ögonkastet?
nej, men intresserad

Har ni någon speciell låt?
Nej

Har ni några "frikort"?
Nej

Har ni stora framtidsplaner?
Ja, det kanske vi har :)

Har ni gråtit i varandras armar?
Nej, det har vi inte. Vi är oftast glada.

Har ni vart  utomlands tillsammans?
Nej

Vilket är ert bästa minne?
Första gången vi träffades och Biancas förlossning

Vem lagar mat bäst?
Båda

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Tar hand om alla barn, glor på tv och pysslar med lite olika saker

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?

Nej, inte alltid

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången?

Nej

Blir du lätt svartsjuk?
Nej

Ringer eller SMS.ar ni mest?
Gör nog båda lika ofta. Vi pratar flera gånger om dagen

Brukar någon av er prata i sömnen?
Ja, Jeppe. Han går även i sömnen. Jätte otäckt!


Orolig

Är orolig för Jeppe. Han har huvudvärk och ligger däckad i sängen. Han kan knappt titta och orkar inte vara uppe. Det kanske inte låter så konstigt, men för att vara Jeppe är det illa. Han är inte en sån klassisk kille som tror han är döende så fort han mår lite dåligt. Han kör alltid på i hundra oavsett hur han mår, så att han bara ligger och inte orkar något har aldrig hänt förut. Huvudvärken kom snabbt och han känner inget annat. Han måste ha fruktansvärt ont eftersom han låter mig ta hand om honom. Han fick precis mer panodil och jag har gett honom max en timme till. Sen ringer jag sjukvårdsupplysningen.

Snart så

Bara fem dagar kvar tills jag får återse min älskade dotter. Mamma längtar så mycket efter dig underbara Kiara!

Idag blev det en resa till mitt numera andra hem. Ikea! Blev lite lampor och saker till tjejernas rum som fick följa med hem. Med mig hade jag min syster och Bianca. Den sistnämnda kommer inte få åka med i fortsättningen. Hon blir precis galen och jag blir jättestressad. Tur för henne att hon är min lilla älskling för annars hade hon blivit kvarglömd i en av sängarna där :P

Nu ska jag och Jeppe sova!

Kan du vissla Bianca?

Japp, visst kan hon det =) Har faktiskt aldrig hört en ettåring vissla förut, men våran Bianca kan. Från början var det bara ett ljud som hon råka göra lite då och då, men nu förösker hon om man frågar och visslar själv.
 
Idag har vi haft massor att göra. vi har fortsatt och rensat och Jeppe har målat. Yttligare fyra soppsäckar fick vi ihop idag. Helt sjukt hur mycket saker man har som bara ligger och skräpar. jag har rensat bland tjejernas kläder också och mycket åkte ur Kiaras byrå och direkt in i Biancas garderob, så Bianca har hur mycket kläder som helst nu. Det får bli köpförbud på kläder för hennes del för jag överdriver inte om det ligger ca 40 byxor och lika många tröjor, klänningar och kjolar i hennes garderob. Så är det att vara lillasyster och ärva hehe. Kiaras byrå blev dock lite tom så där behöver jag fylla på med lite kläder i storlek 104. 98 sitter perfekt just nu, men hon växer ju så fort.
Har även kollat igenom alla bebiskläder och det vore ju synd om det inte blev en flicka för det finns så mycket kläder. Blir ju såklart lika glad för en pojke, men då får han använda tjejernas gamla kläder :P

Pontus ringde idag igen och allt var fortfarande bra. Kiara är lite känslig bara och gråter lätt. Idag hade hon sagt att hon ville åka hem till mamma. Skönt att hon inte har glömt oss här hemma. Saknar henne så mycket!! Hon har fått lite färg och håret har blivit blekt. Så det är väl en liten brunbränd blondin jag får hem =) Hon solar ju naturligtvis inte, men lite färg får hon ju iallafall. Kiara har ju turen att ha fått bra hud som gör att hon inte bränner sig så lätt. Alla utom hon hade blivit lite brända till en början.

Ska lägga mig lite på soffan nu. Magen är precis stenhård och jag får sammandragningar hela tiden. Så blir det när jag håller igång en hel dag. Tänkte försöka få till en bild på magen snart också. Glömmer jämt bort att fota den. Jag har inte riktigt tid att vara gravid och tänka på sånt för det är fullt upp jämt. Är i vecka 28 nu och jag tyckte nyss jag var i vecka 9 så den här graviditeten går snabbt.

Halva tiden har gått

Om en vecka kommer Kiara hem. Whiiiiiee.

Prata med Pontus i förrgår igen och försökte även prata med min dotter, men hon såg på film och ville inte riktigt. Fick iallafall höra hennes lilla röst. Dom hade blivit attackerade av mygg och Kiara var myggbiten på hela benen, men han hade köpt någon olja som skulle hjälpa nu. Igår åkte dom till Phi Phi öarna över hela dagen. Tänk att få uppleva allt det där tillsammans med Kiara. Hon är så liten och har varit längre bort än sin mamma. Jag får nog lära mig att leva med att min dotter kommer få sen lite mer av världen än vad jag kommer få hehe. Är nog inte sista gången hon reser iväg med sin pappa. Dom hade det fortfarande bra och hennes humör var bättre igen. Tar väl ett tag för henne att ställa om. Han är smart nog att ha henne uppe sent på kvällarna iallafall. Tror inte dom lägger sig förren runt 23 och det kommer ju underlätta omställningen när hon kommer hem eftersom dom ligger före i tid. Allt känns lite lättare nu när det bara är en vecka kvar och jag vet att hon har det bra. Jag litar fullt ut på Pontus att han tar hand om henne. Han älskar henne lika mycket som jag. Sen att han och jag inte alltid kan komma överens är ju en annan historia. Man måste faktiskt inte vara bästa vänner för att ha ett barn ihop.

Bianca och jag ska snart hoppa in i duschen. Hon är täckt av risgrynsgröt min lilla trollunge. Man får ju inte mata henne alls längre och hon är ingen hejare på att äta själv, men hon måste ju få öva. Hon klarar faktiskt av att äta lite med skeden, men mest används händerna.

Funderar på att lägga ner min blogg helt. Har ingen lust längre och har ingen aning om vilka som läser den iallafall.

Deppig

Jag vet att det blir mycket tjat angående Kiara och thailand just nu. Men det är det som snurrar i huvudet på mig nu. Dessutom är det ju min blogg och jag skriver ju om vad jag vill.
Det är så fruktansvärt jobbigt. Jag vet inte hur jag ska klara 11 dagar till. Jag orkar bara ha Jeppe och Bianca runt mig just nu. Jag är tjurig och tråkig emellanåt. Det här är det värsta jag varit med om och jag går sönder. Längtar och saknar Kiara så otroligt mycket.
Pontus ringde igår och prata ett tag. Kiara har det lite jobbigt med värmen och sover mycket. Hon är lite ledsen och gnällig. Det var inte alls kul att höra och jag vill bara åka och hämta hem henne igen.  Jag står inte ut. Min lilla flicka är på andra sidan jorden och jag kan inte få tag i henne hur gärna jag än vill.

Min lilla solstråle här hemma får mig iallafall att kunna skratta. Hon är så underbar och go. Tror hon saknar sin storasyster hon också. Igår när vi fråga henne var Kiara var gick hon runt här hemma och leta.

Mina älskade barn!

Rapport från thailand

I morse klockan 5 pep det i telefonen. Var ett sms från Pontus där det stod:

"Hej! Allt är bra med Kiara. Hon har även bajsat 2 ggr på toaletten.
Igår åt vi pannkakor och idag har vi ätit frukost och nu badar vi. Hon
trivs jättebra. Kram och puss från Kiara"

Hehe det där med bajsandet är nog bara intressant för mig. Hon har ju lite problem med förstoppning så jag har oroat mig för hur det ska gå nu när hon inte har potta för toaletten brukar inte vara poppis att bajsa på. Men det verkar ju funka bra så då kan jag ta det lugnt angående det då. Han har blöjor som nödlösning med sig, men det är ju skönt att dom inte behöver användas. Känns fel att sätta på henne blöja nu när hon slutat och jag tycker det ser jätteroligt ut nu när hon är så stor. Har ju vant mig vid att hon inte har det.

Trots att jag vet att hon har det bra är det jobbigt. Kan inte sluta oroa mig och sover dåligt på nätterna. Sen har jag inte lyckats skicka något sms som kommit fram heller. Har provat med landsnummer och utan men inget funkar. Imorgon tänkte jag ringa.

Kiara, hoppas du ligger och sover gott nu. Klockan är ju 02.30 hos dig. Det är så tomt här hemma utan dig och jag längtar sådant efter dig. Saknar ditt babblande, ditt skratt och dina pussar. Vill ha dig här så jag kan sitta och lukta på ditt hår och krama dig. Du är ju min underbara Kiara och jag älskar dig mer än du kan förstå.

Besviken på mig själv

Jeppe hade beställt bord och allt till idag så att vi skulle kunna gå ut och äta och ha lite mysigt tillsmammans. Nu fick vi ställa in allt pga att jag mår dåligt. Har lite feber och har mått illa. Tog panodil förut och känner mig lite bättre, men har ingen matlust. Vi åker ju inte och betalar dyra pengar för mat om jag endå bara ska pilla i det. Jag som aldrig är sjuk. Nu har jag åkt på magsjuka för ca två veckor sedan och nu det här som jag inte vet vad det är riktigt. Blir ju lite nervös att det är magsjuka på g igen eftersom jag mår illa. Bianca fick åka en sväng till farmor iallafall för hon ville så gärna träffa henne så Jeppe är och lämnar henne nu.


Vaken mitt i natten

Jag kan inte sova. Fick ett sms strax  efter 02. Dom har nu landat och Kiara är glad och mår bra och mer än så vet jag inte. Är en otrolig lättnad iallafall att dom kommit fram. Man kan undra vad som rör sig i Kiaras huvud!? I thailand ligger dom sex timmar före så där är det morgon nu.

Uppe bland molnen

Där uppe bland molnen befinner sig min lilla flicka nu. Hoppas hon inte är rädd. Hon har sagt att hon inte vill flyga flygplan när jag har frågat henne. Men hon har ju bara sett flygplan uppe i luften och det är ju lite annorlunda att sitta i planet. Pontus ringde mig förut iallafall. Kiara mådde bra och var glad och satt och vänta på en stol. Dom vänta på att få gå på planet. Han lova att höra av sig så fort dom kommit fram. Blir ju mitt i natten svensk tid men det gör inget. Jag vill veta att allt gått bra.

Gud vad jag saknar henne!

Imorgon är det alla hjärtans dag och vi har fixat barnvakt åt Bianca. Hon ska vara hos farmor och jag och Jeppe ska ut och äta. Inte ofta vi gör något för oss själva så det ska bli mysigt. Vet inte vart vi ska gå bara. Någon som har något förslag?

Min älskade lilla flicka

Igår eftermiddag blev Kiara hämtad av sin pappa. Idag vid 8 åker dom till arlanda och klockan 14 lyfter flyget till thailand. En flygresa på 12 timmar.

Innan hon åkte igår satt vi i soffan o flera timmar och bara kramades. Bianca sov och det var skönt för då fick jag lite egentid med Kiara. Vi bara satt där och kramades och småprata och jag berätta för henne hur mycket jag älskar henne. Lyckades hålla god min så länge hon var hemma, men när hon gått brast allt. Jag är så otroligt rädd infär den här resan och oroar ihjäl mig. Fick ont i magen och svårt att andas och det satt i resten av dagen. Mår fortfarande dåligt och förstår inte hur jag ska kunna hantera allt det här i två veckor. Det är det jobbigaste och svåraste jag varit med om. Min älskade lilla flicka långt, långt bort och jag kan inget göra om något skulle hända henne. Jeppe säger att jag inte får tänka så, men det är svårt att låta bli. Det hjälper mig inte ett dugg att alla säger att hon kommer få roligt för det vet jag att hon kommer ha. Tyvärr, gör inte det att jag oroar mig mindre. Hur ska jag stå ut?

Mitt i allt så löper Doris igen och jag blir galen på henne. Ska ringa veterinären och beställa tid för kastrering. Blir så fort lönen kommit. Just nu är hon äcklig enligt mig och ställer upp sig framför barnen och håller på. Hon kommer när man sitter och äter också och ska ställa upp sig. Usch. Sen att hon gapar för full hals gör inte saken bättre. Man hör inte ens att det är en katt som skriker utan det låter som något annat. Sen hände ju en lite olycka här hemma för ett tag sen. Vi håller ju på att göra om rätt mycket här hemma och Doris råka mitt i allt välta ut en burk med lack över halva sig. Det gick inte att tvätta bort utan vi har fått raka halva kroppen på henne. Så från halva ryggen och bakåt är hon helrakad och det gör att hon ser ännu äckligare ut när hon ställer upp sig. Hoppas pälsen växaer ut snart igen. Hon är ju långhårig och har jättetjock svans egentligen, men just nu ser det ut som en råttsvans.

Nu ska jag gå och leka med den enda människan som får mig att le för tillffället och det är min lilla Bianca. Tur att jag har henne att fokusera på just nu. Det hjälper mig lite iaf. Men jag är van att ha två barn och när den ena är borta blir det tomt. Jag vill ha det vanliga kaoset här hemma.

Barnmorskan

Har precis kommit hem från barnmorskan. Allt såg bra ut förutom mitt hb. Det låg bara på 103 så barnmorskan förstod om jag kände mig trött och orkeslös. Jag hatar järntabletterna och nu måste jag äta två om dagen istället. Ni som ätit Niferex förstår nog varför jag hatar dom. Några hjärtljud gick inte att få in för bebisen låg med ryggen inåt, men jag behövde inte oroa mig för den sparka och höll på hela tiden när hon försökte lyssna. Magen växer som den ska och jag ligger precis på medelsträcket. För övrigt så är min barnmorska världens gulligaste människa!

Bianca och skeden

Många barn fastnar ofta för en speciell nalle, filt eller liknande. Kiara har sin älskade gosefilt som hon inte kan vara utan. Bianca har aldrig fastnat för något särskilt utan klarat sig bra utan. Fram tills nu. Av alla saker man kan ha att sova och mysa med har hon valt en grön plastsked från Ikea. Hon bär med sig den överallt och blir jätteledsen om man tar den ifrån henne. Hon har burit på den i flera dagar och idag har hon vägrat sova utan den. Är helt hysterisk tills man ger henne skeden. Då lugnar hon sig och ligger och pillar på den. Tokiga lilla unge!

Båda barnen ligger och sover nu. Jag och Jeppe ska göra räkmackor och mysa framför en film.

Imorgon skulle jag behöva ta mig ner på stan. Kiara behöver klippa sin lugg och jag tänkte även klippa en bit på håret igen. Hon vägrar låta mig borsta det så det blir bara ett stort trassel. Dessutom kan det vara skönt för henne att slippa ha det i ansiktet i värmen i thailand. Hade velat ha med min syster som "nanny", men vet inte om hon vill eller hon kanske jobbar. Emilia??

Nu ska jag skala räkor!!


Biancas nya rutiner

Bianca och jag har varit uppe länge. Hon tycker det är lagom att gå upp mellan fyra och fem på morgonen, allra senast 5.30 för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Dom här rutinerna har hon kört med i en vecka nu. Tur att helgen har två dagar så man kan få en varsinn sovmorgon. Idag lät jag min trötta och älskade sambo få ligga kvar. Han har kämpat hela veckan medan jag mått dåligt så han behöver sova.

Ingen mer har blivit sjuk och risken att någon ska bli sjuk minskar ju hela tiden. Jeppe har lite roligt åt mig och mobbar mig lite. Det är jag som är jätteförsiktig och alltid tvättar händerna på mig och barnen och tjatar på Jeppe att  göra det hela tiden för att vi inte ska bli sjuka. Jag äter biobics tabletter som ska stärka magen och grejer, men endå var det jag som blev sjuk i slutändan. Så nu dummar han sig och säger att jag måste vara mer försiktig och tvätta händerna bättre :P.

Har jag sagt att våran lägenhet numer är en fyra? Väggen blev jättebra, men vi fick ju proffshjälp med den =). Vardagsrummet är ju mindre nu och det gör absolut ingenting för jag verkligen avskydde vårta stora och tråkiga vardagsrum. Nu är det mycket mysigare och vårat nya sovrum är det mysigaste i hela lägenheten med stora fönster. Vi ska bara få ordning på allt nu och måla och tapetsera och sen så ska det inhandlas lite mer nya saker. Men vi tar lite i taget. Läste att inredning ska växa fram med tiden och det stämmer. Lätt att göra allt för fort och sen ångra sig. Vilket har hänt mig alltför många gånger nu.

Bianca har lärt sig en ny sak. hon står och snurrar runt, runt, runt tills hon ramlar. Lite knasig är hon allt.

Kiara är hos sin pappa i helgen. Om en vecka är hon i thailand. Hur ska jag överleva? Helt allvarligt alltså. Jag har sån ångest över det. Tänk om något händer henne eller om hon får hemlängtan. Hon vill absolut inte flyga flygplan utan vill åka bil istället säger hon.  Hon har börjat prata så mycket och tydligt nu och det är lmeningar på 5-7 ord. Jag tänkte på det där jag skrev om för ett tag sen angående tvååringar som kan olika saker. Vi kom på att vi aldrig nämner färger för Kiara så nu har jag gjort det ett tag. Min flicka kan ju hon också såklart =). Gul och röd gick in ganska snabbt och häromdagen satt hon och räkna i en tidning och kom till 11, därefter behövde hon lite hjälp och klarade då att räkna vidare till 14. Så det är nog inte så ovanligt iaf. Bara folk som tror att dom har tidiga barn. Kiara har fått mycket beröm på dagis för att hon har bra motorik, men nu kommer ju det andra också.

I måndags var jag på bvc med Bianca. Hon blir nog lika lång som sin syster. Skiljer bara en cm på dom vid sina ett-års kontroller. Bianca väger dock lite mer, ca 1,5 kg mer än vad Kiara gjorde vid ett år så det är ingen större skillnad där heller. Trodde Bianca skulle spräcka 12-kilos gränsen vid ett år men det hade hon inte gjort. Hon planar ut rätt så mycket. Inte kosntigt med tanke på att hon springer fram här hemma och klättrar på allt. Måste bara berätta att när vi kom in i rummet på bvc så säger läkaren ( det var läkarundersökning ) att här kommer hon som har så söta tjejer. Sen titta hon på mig och sa att hon verkligen mena det. Gulligt av henne =)

Nu ska jag och Bianca hoppa in i duschen!

Känner mig så ynklig

Åhhh, ibland är man inte kaxig. Jag orkar ju inget och är helt mörbultad. Har fått feber och huvudvärk också. Jag brukar aldrig drabbas särsklit hårt av magsjuka utan det här var värsta gången hittills.

Tur att Jeppe tar ledigt och hjälper mig. Annars skulle det inte gå. Jag måste få tillbaka krafterna snabbt ifall Jeppe och barnen blir dåliga.

Magsjuka

Jaha, vi har magsjuka här hemma och den drabbade är jag själv. Så i natt har jag tvingats möta min stora fobi. Har spytt och haft diarré i nio timmar. Hmmm, det var inget trevligt men jag överlevde och tycker inte det var så farligt. Såhär är det alltid när jag vä blir sjuk, då inser jag att det inte är hela världen. Men ångesten kommer komma tillbaka så fort jag är frisk igen.

Känns som någon har slagit med en träklubba över hela mig. Har inga krafter kvar och att ta sig hit till datorn var en utmaning. Vet ej om det är över för min del än då jag fortfarande mår illa och har ont i magen. Jag hoppas iallafall inte det. Nu återstår väl att se vem som står näst på tur.

Vilken tur jag har

Som har världens bästa sambo som kommer till undsättning när graviditetshormonerna svämmar över när orken och tålamodet tar slut.

Älskar dig Jeppe, så otroligt mycket!

Ångest

Jag har gått upp i vikt vilket inte är så konstigt med tanke på att jag är gravid. Men jag avskyr det och känner mig så ful, äcklig och fet. Gjorde att försök att köpa lite nya kläder igår och det kändes jättebra i affären, men så kommer man hem och provar och då ser det bara hemskt ut. Inget sitter skönt med den här stora magen. Vill inte behöva gå omkring i mjukisbyxor.
Vill bara få ut ungen så att jag kan börja träna och få tillbaka min kropp.

Usch vad gnälligt det blev! Jag tycker inte om att vara gravid och har aldrig gjort. Däremot tycker jag om det som kommer i slutet såklart.

Förbannad

Vi skulle gått till öppna förskolan nu på morgonen, men Kiara kunde inte sköta sig så vi stannar hemma. Hon får fan lära sig att det inte blir något när man inte lyssnar. Skittråkigt att sitta inne och glo, men så blir det. Var bara tvungen att avreagera mig lite. Ibland är det inte kul att vara mamma.

RSS 2.0