Ingen ork

Har ingen ork till att blogga just nu. Graviditeten börjar kännas mer och mer och tar all min energi. Bebisen har lagt sig till rätta och jag känner hur huvudet sjunker längre och längre ner för varje dag. Böjer jag mig framåt känns det som det sitter en boll långt, långt ner. Är så obehagligt!
Nu får någon väldigt gärna stoppa tiden för på fredag går jag in i vecka 34. Det närmar sig alldeles för fort och jag är inte alls förberedd för ett tredje barn. Hur ska man räcka till? Vet att jag kände likadant inför Bianca och då löste det sig utan problem. Tur att Jeppe ska vara hemma hela sommaren så man hinner anpassa sig till det nya i lugn och ro. Ska bli så mysigt att få hela sommaren tillsammans.

I söndags åkte jag till Ikea och köpte nya stolar till bordet. Blev så mycket bättre nu! Börjar bli färdigt här hemma. Vi ska bara få upp något på väggen i vardagsrummet. Har hittat ett jättefint tyg med träd på som jag ska göra en tygtavla av. Sen ska jag försöka få lust till att sy lite överdrag till soffkuddarna och kuddarna i tjejernas sängar. Jeppe håller på att bygga Kiaras minikök. Blir så gulligt! Hon älskar att stå och laga mat vid sin spis. Det vi bygger är en diskbänk med diskho och kran. Ska även sätta riktigt kakel ovanför.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Kiara är hemma från dagis, men ska gå på torsdag igen. Då har det inte varit något magsjukefall på avdelningen på två veckor. Finns säkert dom som tycker vi är alldelse för försiktiga. Ni kan få prova på det liv vi har haft den senaste tiden. Vi är rätt trötta på kräks här hemma!

Trött som en...

Jag är så trött! Vill bara gå och lägga mig igen, men det vill inte mina söta barn. 04.45 börja Bianca ropa ifrån sin säng, men somna om till 05.30 då Kiara vakna. Tyvärr han jag inte somna om därimellan. Hur gör ni som har barn som sover fram till 8 eller längre? Jag vill ju inte börja lägga dom senare på kvällen heller för tycker inte dom ska vara uppe till längre än 20. Bianca lägger sig oftast vid 19 för då är hon trött och Kiara brukar få vara uppe till 19.30, senast 20. Jag var också morgonpigg som liten så jag får väl igen nu.

Igår var jag och klippte mig. Blev bra tor jag, men det tar alltid ett tag innan jag vänjer mig och trivs. Köpte ett par nya stövlar och en ny tröja åt mig. Frisören tyckte jag hade sååå liten mage för att vara i vecka 33. Själv tycker jag den börjar bli alldeles för stor och tung. Sover så illa på nätterna pga magen. Kan fortfarande ligga på  mage, men det uppskattas inte av bebis utan hon sparkar galet då så det börjar bli obekvämt. Ligger jag på rygg blir det för högt tryck och jag blir illamående och yr. Funkar bara att ligga på sidorna alltså med en kudde mellan knäna. Fast det drar i skinnet på magen iaf. Ska bli skönt att bli av med magen och kunna sova som man vill :)

Idag ska vi till stockholm. Kiara ska få följa med. Hon behöver lite mammatid och sen får hon ju alla sina mostrar och sin mormor för sig själv. Hon prata om det igår, men jag har inte nämnt något för henne idag. Vill se så alla är friska och att vi verkligen kommer iväg först så att hon inte blir besviken.

Igårkväll höll jag på att skratta ihjäl mig åt Kiara. Hon har blivit snopp-fixerad. Hon satt och rita lite och kom och visa mig och sa att det var en snopp hon ritat. Sen lukta hon på pappret och sa, "åhhh, vad det luktar äckligt". Haha hon är så bäng. Fattar inte vad hon får allt ifrån. Just nu är hon inne i en period då allt luktar äckligt. Nu står hon här och säger att Bianca har bajsat och luktar äckligt, så jag får väl gå och byta på henne.

Frisören

Ska ner och klippa mig lite senare. Mitt hår ser hemskt ut just nu.

Ut kom vi förut och svinkallt var det!

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Är det inte så man säger? Är väl bara att klä på tjejerna och ge sig ut en liten stund i det äckliga vädret. Har ingen lust alls, men barnen behöver ju frisk luft. Tycker synd om mig själv just nu!

Nya kläder

Just det. Jag beställde superfina kläder från Kameleont Design till tjejerna. Dom hade 70 % så det blev jättebilligt. En varsin likadan klänning och ett par gröna byxor till Kiara och ett par mönstrade till Bianca i samma mönster som klänningen. Gick bara på 400 kr. Utan dom där 70 % vet jag inte var det hade hamnat hehe. Väntar på att kläderna ska komma nu!

Samtal från dagis

Dom ringde från dagis förut. Jag får alltid hjärtklappning när det ringer därifrån för jag tror jämt det är något med Kiara. Nu är ju hon hemma, men det sitter i allafall. I vilket fall så var dom lite bekymrade över att Bianca inte skulle börja hos dom i höst för dom hade fått listor med nya barn, men Bianca fanns inte med. Dom trodde vi var missnöjda med dom och inte ville ha henne där hehe. Så är inte alls fallet utan vi fick bara iväg ansökan lite sent. Dom blev jätteglada för dom vill såååå gärna ha Bianca där. Jag fatta inte riktigt hur dom mena men hon skrevs upp på en plats nu allafall trots att ansökan blivit sen eftersom hon har syskonförtur. Fattar inget alls! Jaja, jag ska ringa kommunen och se vad dom säger. Vi har inte ansökt om plats förrän i slutet av augusti, början av september. Har ingen brådska alls att få in henne på dagis eftersom jag endå ska vara hemma. Hon känns så liten ju. Kiara var ju två år när hon börja och det var lagom. Men det är så svårt att få plats i januari när Bianca fyller två så därför får hon börja till hösten.

Jag är frisk igen! Vi får väl se hur länge det varar den här gången.

Något bättre

Börjar äntligen känna mig törstig och sugen på att dricka. Har legat och mått illa hela dagen, inget vidare. Magen har hållt sig lugn sen 8 i morse så jag hoppas det inte blir mer nu. Jag och Kiara ska ju till stockholm på lördag tillsammans med min mamma och två av mina systrar. Där ska vi hälsa på min storasyster Johanna. Vill ju bli bra och hinna bli smittfri tills dess. Håll tummarna för att det är samma magsjuka som Jeppe och tjejerna hade så jag inte dragit in något nytt som ska gå runt igen i familjen. Vägde Kiara igår och hon har gått ner lite mer än ett halvt kg. Hon är så smal nu så det är otäckt! Deras magar är helt bra idag iallafall.

I förrgår gick vi en promenad förbi dagis och prata lite med personalen över staketet. Dom var så glada över att se Kiara igen, men avrådde oss från att  komma tillbaka än. Det går fortfarande magsjuka på avdelningen som dom inte blir av med. Nu visste dom inte vad dom skulle göra längre utan har fått koppla in bvc. Dom tyckte iallafalla att jag skulle hålla Kiara hemma tills det är borta där. Är tydligen flera som har sina barn hemma nu för att slippa bli sjuka. Lite synd att det är dom friska barnen som hålls hemma bara för att dom som är sjuka släpas dit för tidigt. Det är inte något jag har fått för mig utan även personalen var överens om det.

Jeppe är ute och "rastar" barnen. Dom skulle köpa med lite proviva och andra bra saker. Jag ska hoppa in i duschen och försöka orka bädda rent i sängarna. Äckligt att ligga i samma lakan som man legat sjuk i tycker jag!

Det finns verkligen inget slut

Jag är magsjuk. Mer än så skriver jag inte. Jag avskyr bara ordet just nu.

Äntligen

Äntligen har barnen lagt sig!

Får man känna så? Hela dagen har det bara varit gnäll, gråt och bråk. Nu ska jag bara ta det lugnt med min älskade sambo resten av kvällen. Hoppas barnen är på bättre humör imorgon.

Har fått lite påtryckningar angående att vi inte får sälja köksbordet. Så vi har bestämt oss för att bar byta ut stolarna! Roligt att andra tycker det är fint :)

Arg Bianca

Någon som har ett par öronproppar över? Bianca är inte glad över att pappa gick till jobbet för ett tag sen och visar det genom att gå runt och halvt gråta. Bara lite lagom högt och gnälligt sådär så att mamma ska bli galen. hon är alltså inte ledsen utan vill bara visa sitt missnöje!

Idag får det bli en promenad. Mina kalvar behöver få springa av sig lite. Båda har varit uppe sen 05.30 i morse så efter en promenad och lite lek lär dom sova gott sen och jag får lite tid för mig själv :P

Nu har vi äntligen en sänggavel på sängen. Vi har inte hittat någon vi tycker om och jag vill inte ha någon från Ikea som alla andra har. Vill ha det lite personligt så vi byggde helt enkelt en egen. Det är bara en huvudgavel. Några träreglar, en spånskiva och sedan stoppa den med ett tjockt täcke och sätta vitt tyg runt. Blev jättefint och kosta bara runt 200 kr.

I slutet av veckan ska vi köpa nytt köksbord och stolar. Det "nya" vi har avskyr jag och eftersom sitsarna på stolarna är i tyg är dom jättesmutsiga och fulla av katthår. Inget trevligt att äta vid.

 

Fortsatt isolering

Vi får fortsätta undvika folk ett tag till. Båda barnen bajsar normalt men det är ljust, nästan vitt (ursäkta detaljer). Har hela tiden misstänkt att det kan smitta fortfarande och med tanke på att vi skulle åkt hem till min pappa idag så ringde vi sjukvårdsupplysningen och hörde oss för. Mina misstankar stämde så vi får fortsätta hålla oss hemma. Tur att man kan vara ute i friska luften iallafall.
Det här är bland det mest långdragna och tråkiga jag varit med om. Hon på sjukvårdsupplysningen sa att det är ofta sånt här som gör att magsjukan sprids så mycket. Många tror inte det smittar och skickar iväg barnen till dagis. Precis som jag tjatat om förut så sa även hon att även om det bara är en enstaka kräkning eller diarré så ska man hålla sig hemma. Alltid!
Våra barn måste bajsa helt normalt och kunna äta precis som vanligt i två dagar innan vi kan träffa folk igen. Det som känns så tråkigt är att vi gör allt för att förhindra smitta medan andra skiter fullständigt i det. Tar med barn som kräkts till affären och såna saker. Många vill inte gärna bli smittade och tycker att andra ska hålla på rekommendationerna, men när det gäller ens egen familj sätter många visst upp egna regler. Vet att jag är tråkig som gnäller om det här, men jag är så trött på skiten! Det känns som det aldrig tar slut.

Nu ska jag iväg till apoteket och köpa magdroppar till tjejerna. Det ska hjälpa magen att bli bra igen!

Gamla bilder på flickorna

Lägger upp lite äldre bilder på mina älsklingar!

Den här bilden hade min syster lite svårt att avgöra vem det var på, men hon såg rätt. Ser ni?


Kiara


Kiara


Kiara har lånat min mascara


Liten Bianca


Kiara och Ellinor som små sötnosar (Kiara med nappen i munnen för er som inte ser)

Så sugen på att träna

Jag vill så gärna få ordning på min kropp igen. Tre täta graviditeter sätter sina spår. Just nu är det ju inte mycket att göra åt, men så fort lillpluttan är ute och blir det promenader och sedan hårdare träning när jag får grönt ifrån barnmorskan. Ska även äta rätt för alla kilon bara ska bort igen! Har aldrig haft problem att bli av med kilona dom andra gångerna utan dom brukar rasa i samband med amningen, men med Bianca gick det lite segare och den här gången kanske det blir ännu svårare. Efter Kiaras graviditet rasa jag ner till 53 kg. Inte mycket till mina 172 cm, men 57 kg ska jag ner till sen. Gillar inte kroppen jag har nu och mitt ansikte har blivit rundare. Blekare än en alvedon är jag också!

Vissa ska inte ha barn!

Igårkväll när vi skulle gå och lägga oss strax efter 00 hörde i att det var fest uppe hos grannen. Vi är inte dom som störs eller bryr oss, men efter ett tag hör vi hur ett litet barn gråter hysteriskt i trappuppgången. Jeppe går ut och kollar och då står grannens flicka som är runt 4-5 år ensam i deras dörr i mörkret och gråter efter mamma (dom bor våningen ovanför). Jeppe ska precis gå upp för trappan när han i fönstret ser mamman kliva ut i från grannen som har fest dörr. "Herregud, står du här", säger hon åt sin hysteriska dotter. Hon har alltså lämnat dottern ensam och gått över till grannen på fest. Hur dum i huvudet får man vara? Stackars lilla flicka att behöva vakna upp och inse att mamma inte är hemma och sedan gåt ut i en mörk trappuppgång och ropa förtvivlat. Man lämnar väl aldrig sitt barn ensam nattetid i den åldern. Inte ens för en liten stund. Den här mamman är gapar och skriker alltid elaka saker åt sin dotter. Är man så sugen på att gå på fest så får man väl skaffa barnvakt!

Vågar knappt skriva ordet, men jag tror vi är FRISKA nu. Bianca har börjat äta vanlig mat igen utan att något hänt. Snälla låt oss slippa mer magsjuka nu. Feber och förkylningar kan jag ta, men inte mer kräks!

Idag tänkte jag åka till Ah:s och leta efter tyg till Biancas rum. Ska sy nya gardiner till hennes rum för dom hon har nu trivs jag inte riktigt med. Viktigt att det är perfekt ju :P Vill ha något tyg i turkos eller ljusrosa för det är dom färgerna hon har i sitt rum. Sen ska tjejerna få en varsin postlåda som det står post på. Finns till barn i massa fina färger. Försökte hitta en bild men hitta ingen.

Nu har det varit nappfritt här hemma i över en vecka. Barnen har klarat det utan problem och det har inte blivt några återfall alls. Så skönt att vara av med dom och Bianca vaknar inte lika mycket på nätterna längre!

Vecka 32

Tiden går framåt, går in i vecka 32 idag och har 62 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag är så nervös.
Jeppe och jag har legat en bra stund och lekt med magen. Hon har haft hicka en bra stund och sedan har hon sparkat och knölat så att magen står åt alla håll. Rätt vad det är så drar hon ett knä eller fot tvärs över hela magen. Det är så mysigt att ligga tillsammans och undra vad hon gör där inne och vem hon är.

Piggare igen

Jag somna runt 20.00 i soffan igårkväll. Vakna vid 22 och gick in i sängen och sov till strax innan 5 då Bianca vakna. Så nu är jag lite utvilad och allt känns lättare igen. Blir ju lite tuffa dagar när alla blir sjuka här hemma och man blir helt själv med allt. Har ju mest blivit att man suttit isolerad eftersom man inte vill smitta ner andra.

Jag hoppas verkligen vi är friska nu. Bianca fick lite potatis och fisk igår och nu på morgonen fick hon lite havregrynsgröt. Hoppas det stannar kvar i magen nu.

Igår tog hela familjen en skön promenad i solen. Idag jobbar Jeppe igen så jag tänkte ta med tjejerna själv på en promenad. Så skönt att komma ut i friska luften igen.
Kiara åker till Pontus i eftermiddag och blir borta hela helgen så det blir en lugn helg här hemma. Men jag saknar kaoset när hon är borta och bara Bianca är hemma.

En del verkar inte riktigt kunna släppa det jag skrev för ett tag sen om att jag och Jeppe inte känner något större behov av egentid. Kan inte folk bara acceptera att det är så? Vi trivs så som vi har det. Dessutom är det inte så att vi inte låter varandra göra saker för oss själva. Jag är fri att åka iväg och hitta på vad jag vill när han är hemma och han får naturligtvis också det. Vi ger nog varandera mer frihet än vad många andra gör. Blir lite ledsen för det känns som folk fortfarande ältar det där. Släpp det och gå vidare!

Jag tycker det är kul att höra all kommentarer man får angående att vi väntar en tredje flicka. Dom flest är positiva och tycker det är jättekul. Är ingen som har varit negativ heller, men några verkar lite bekymrade över att vi skulle vara besvikna. Framför allt att Jeppe skulle vara det. En pappa på öppna förskolan nästan beklaga sig över att det inte blir en pojke och fråga hur Jeppe tog det hehe. Han satt och tänkte en stund och sa sedan att dom skulle börja försöka på nummer två nu och att dom ville att det skulle bli en flicka denna gång eftersom dom redan har en pojke. Det är ju det ultimata tyckte han, att få en av varje. Jag kan ju berätta att här hemma finns det inte den minsta besvikelse över att bebisen inte har snopp denna gång heller. Vi känner bara en total lycka över våran lilla flicka som ligger och växer i magen. Varken jag eller Jeppe känner någon saknad efter en son som vi aldrig haft. Oavsett om barnen är av samma eller olika kön så är det olika individer. Man får ofta höra att många känner sig nöjda med barn efter att ha fått en pojke och en flicka. Vi känner oss nöjda efter tre flickor. Hade Bianca blivit en pojke hade vi i vilket fall skaffat ett tredje barn. För barn skaffar man väl för att man vill ha just ett barn och inte ett visst kön!?
Lillpluttan har nog fått ett namn nu också. Det är ingen hemlighet men jag är så rädd att folk ska börja använda namnet redan nu och tro att det är bestämt till 100 %. Då skulle det kännas svårare att ändra sig sen. Namnet vi har är ett förslag och kommer inte börja användas eller bestämmas till 100 % innan hon är ute. Det lutar iallafall åt Olivia!

Irriterad

Är irriterad just nu. Barnen bråkar och tjatar. Jeppe ligger och grisar i sängen. Själv har jag varit uppe sen 05.45 och är jättetrött. Jag kan inte sova på nätterna och när jag äntligen lyckas sova skönt på morgonen så vaknar barnen och då är det bara att kliva upp. Dom här dagarna har jag verkligen gett allt jag har och passat upp och städat och hållt ordning på allt. Nu vill jag bara få vila lite, men det verkar som att jag måste bli sjuk för att få vila en stund. Inte ens då får man ju göra det som mamma. Man brukar väl få någon dag att återhämta sig på bara. Inte alls rättvist!


Lite blandat

Här är det lite blandat med allt. Kiara är frisk, jag har fortfarande inte blivit sjuk *peppar,peppar*, Jeppe spydde hela måndagsnatten, men är frisk nu och Bianca är lite till och från. Hon mår bra så länge hon bara äter majsvälling, smörgåsrån, majskrokar, rostat bröd och banan. I förrgår prova vi lite försiktigt med snäll mat åt båda tjejerna vilket sluta med att Bianca kräktes en gång under natten. För Kiara gick det bra. Gissar att Biancas mage är lite känslig efter magsjukan så vi får ge henne snälla saker mot magen. Idag ska hon få lite morotssoppa tänkte jag. Det vill hon garanterat inte ha. Som sagt är det bara jag kvar som ännu inte blivit sjuk. Vågar inte andas ut alls än eftersom det fortfarande finns en chans att jag blir dålig. Sist ut måste endå vara värsta sitsen att hamna i.

Jeppe är hemma idag också eftersom det inte hunnit gå 48 timmar än. Tänkte att vi alla skulle ut på en promenad i solen sen. Vi har suttit inne så länge nu.

Vet ni

Jag bloggar mer när vi blivit friska här hemma. Blir bara massa gnäll och prat om spyor annars. Vi verkar inte bli bättre och jag ger upp nu. Illa mår jag också!

Bakslag?

Suck, Bianca kräktes precis! Vet inte om det beror på hennes hemska hosta hon har. Hon somna vid 13 och har hostat massor hela tiden. Till sist kom majsvällingen upp. Var ju bara att stoppa in henne i duschen och slänga alla sängkläder i tvättmaskin. Eftersom jag inte vet varför hon kräktes nu så får vi väl börja om från början då. Finns fan inget slut på skiten :(
Nu ligger hon nerbäddad i soffan och hostar! Stackars liten! Kiara sover iallafall gott i sin säng.

Jag orkar inte mer

Jag vet att jag tjatar om det, men jag orkar inte mer. Kiara ligger på soffan och gråter och har ont. Var hon har ont vet jag inte för det säger hon inte. Gissar på magen för hon vill inget äta eller dricka. Bara väntar på att hon ska börja kräkas igen. Inte vill hon att jag sitter hos henne heller utan hon ber mig gå. Den här magsjukan blev nog för mycket för henne och det kommer nog ta tid för henne att återhämta sig. Bianca är ju mycket bättre och äter gärna och är uppe och leker. Jeppe måste ju jobba idag också så jag är ensam med barnen. Jag tycker inte om det för jag stressar upp mig så mycket. Ska det bli ett bakslag nu och vi får börja om från början lägger jag mig ner och dör!

Slutkörd

Barnen har äntligen kommit i säng. Håll tummarna för oss att det är över nu och att vi får vara lite friska! Bianca har varit lite dålig i magen, inte direkt diarré men sista gången var det inte normalt heller. Kiara har haft feber och varit jättehängig. Bianca är mycket piggare än Kiara, men det är kanske för att hon inte har feber. Förkylda är mina små älsklingar också. Nyser, hostar och snorar. Just nu finns det nog ingen som längtar så myclet till sommaren som jag gör.

Vi kom på nu när barnen somnat att vi inte ätit något på hela dagen. Jag har ingen matlust och vill inte äta ifall jag skulle börja spy. Jeppe gick iallafall ner och hämta en varsin kebabrulle så jag blir väl tvungen att pilla i mig lite då.

Vi har fått upp lampan i vardagsrummet idag och den är så fin. Ville egentligen ha en som kosta 1500 kr men Jeppe gick inte med på det så jag fick ge upp den. Den här ser nästan precis likadan ut fast den kosta bara 429 kr istället. Sprang över den av en ren slump. Ibland måste man ju ha lite tur :)

Nu blir det att se lite på Beck och sedan sova. Är trött efter den här dagen. Jag har städat, tvättat, städat, tvättat osv.

Skriver jag inte imorgon är det för att jag ligger magsjuk! Känner mig inte alls positiv.

Kiara i Thailand




Är det någon som vill byta liv med mig för tillfället? Barnen har inte kräkts på hela dagen, men Kiara har feber och är hängig. Det jobbigaste är väntan på att man själv ska bli sjuk. Jag vill verkligen inte, men finns väl inte så mycket att göra åt det. Hatar magsjuka över allt annat. Tycker vi har haft våran del av det nu. Lämna våran lägenhet äckliga virus!

Världens bästa älskling

Båda tjejerna slutade kräkas under natten och idag är dom nästan som vanligt. Båda har fått i sig massa vätskeersättning och ätit salta chips (ska tydligen vara bra vid magsjuka). Jeppe är världens bästa som vanligt och låg med båda tjejerna i Kiaras rum i natt och tog hand om alla spyor. Han och Bianca låg på madrass på golvet och Kiara i sin säng. Kan ju tyckas egoistiskt av mig och jag känner mig faktiskt riktigt elak. Jag har ju fobi mot magsjuka även om det faktiskt blivit mycket bättre efter allt vi åkt på senaste tiden. I natt blev det för mycket för mig och jag fick lite panik. Därför tyckte Jeppe jag skulle sova ensam i vårat rum medans han tog tjejerna. Tyvärr kunde jag inte sova iallafall utan sprang upp och kolla läget hela tiden. Hörde ju hela tiden vem som kräktes och låg och höll koll på vad tiden var. Jeppe har fått tagit det lugnt på morgonen medans jag som vanligt vid magsjuka har storstädat lägenheten med klorin. Önskar jag vore som Jeppe. Att barnen kräks över honom och hela nätterna rör honom inte i ryggen. Han sitter hos dom och tröstar och torkar. Världens bästa är han!
Tjejerna har iallafall fått duscha och borstat sina tänder så dom luktar lite gott igen. Dom är som sagt nästan som vanligt. Hmmm, med reservation för ändraingar får jag väl skriva. Har svårt att tro att det redan är över. Själv vet jag att jag inte kommer klara den här omgången så jag sitter bara och väntar.....

Måste bara berätta hur stolt jag är över att tjejerna trots det här inte säger ett ljud om nappen. Trodde det skulle vara kört nu när dom blev sjuka.

Biancas tur

Jaha, så har Bianca kräkts ner sin säng också. Jag och Jeppe har torkat spyor och får nog inte sova så mycket den här natten. Kiaras har lugnat ner sig något iallafall. Vad gör man om jag och Jeppe åker på det samtidigt?

Fan också

Kiara vakna precis och kräktes ner hela sängen. Jag orkar inte med mer magsjuka nu och det gör inte Kiara heller. Vill bara lägga mig ner och dö. Tänker inte gå utanför dörren mer den här vintern!!

Två katter är en katt för mycket

Än så länge har det funkat kanon med napparna. Kiara frågar ibland, men accepterar att dom är borta nu. Bianca verkar helt oberörd av det hela. Kiara vakna två gånger i natt och fråga efter nappen. Vi sa som det var åt henne och hon somna om fort första gången. Andra gången ville hon komma in till oss och det får hon ju såklart. Tyvärr kom hon inte ensam utan jag fick dela säng med Nalle Puh, Tiger, Lala och Po. Själv kröp hon ner hos Jeppe. Det var en ovanlig upplevelse att sova brevid en pinglande Po och en illaluktande Lala. Den ska in i tvättmaskin. Tiger och Nalle Puh skötte sig som tur var :P. Bianca hade nog sovit hela natten utan att vakna om det inte varit för katterna. Vi passar mammas katt Alfons i helgen för hon är inte hemma. Han har suttit i hallen och skrikit halva natten (hemlängtan kanske?) och sen har katterna haft race i barnens rum. Jeppe var lagom road när han fick gå upp och säga åt honom att vara tyst hela tiden. Vi besluta att Alfons får klara sig själv över natten som kommer nu hemma hos mamma. Barnen måste ju få sova. Jag går dit imorgon och kollar till honom och ger honom mat. Det finns en anledning till att vi bara har en katt. Det blir lugnare så.

Magen full av bebis

Det känns verkligen som hon tar upp all plats i magen. Hon sticker ut kroppsdelar lite här och var och sprätter till på min stackars urinblåsa. Precis nu styr hon med något både långt ner så det känns som hon ska ut, samtidigt som hon trycker in något under mina vänstra revben. Är ju mysigt att känna, men nu är det inga små lugna rörelser längre utan nu gör det ju ont. Vi längtar efter dig lilla busunge!


Känner mig inte snäll

Båda barnen har utan några problem klarat eftermiddagen och somnat för natten utan napp. Trots att det än så länge har gått så bra så känner jag mig elak. Särsklit mot Bianca som man inte kan förklara för. Kiara fick samla ihop alla nappar och lägga i en påse som hon och Jeppe sedan slängde i soprummet. I utbyte fick hon en Nalle Puh nalle som hon själv sagt hon vill ha. Bianca fick Tiger. Något tycker jag man ska få i utbyte mot sina älskade nappar. Kiara har frågat några gånger under kvällen. Vi har förklarat att napparna är borta och att hon inte behöver dom längre. Hon har protesterat någon minut varje gång och sedan gett sig. Nu när hon la sig fråga hon inte alls. Nu återstår natten och jag gissar att vi kommer få turas om att stå inne hos Bianca och buffa rumpa medan hon gråter. Hoppas hon glömmer dom fort. Känner mig som sagt elak, men samtidigt vill jag bli av med napparna för dom stör Bianca på nätterna. Så fort hon tappar den vaknar hon och gnäller.

Idag har vi varit hemma hos min vän Annika och hennes barn Gina och Kevin. Kevin är bara tre månader och Kiara blev väldigt förtjust i honom. Ville klappa på honom hela tiden. Hon har pratat om honom hela eftermiddagen. Hon säger att bebisen var söt och ledsen och att han drack mjölk i flaskan. Sen vill hon titta på bebisen i min mage och tycker vi ska öppna magen. Hon kommer nog tycka det blir kul med en bebis här hemma. Hon minns nog inte så mycket från när Bianca var var det.

I morgon ryker napparna

Vi har bestämt att det är färdigsnuttat här hemma. I morgon har vi tänkt att båda tjejerna ska sluta med nappen. Kiara är för stor tycker jag. Många som frågar varför Bianca också ska sluta. Varför inte undrar jag? Hon är så pass gammal att snuttbehovet är borta och det bara har blivit en dålig vana. Vill att båda ska hinna sluta och "glömma" nappen innan lillasyster kommer. Dessutom vaknar Bianca flera gånger per natt av att hon inte hittar nappen och det problemet slipper vi ju om hon slutar. Tror det blir mycket lättare för Bianca än för Kiara. Kiara är besatt av nappen för tillfället och det är ett evigt tjat hela dagarna. Kommer nog bli några jobbiga dagar och nätter framöver.

Idag har jag köpt bebiskläder :) Inte för att vi egentligen behöver det, men lite nytt vill man ju ha. Blev bara en body, byxor och mössa till bb. Som jag sa igår så blev allt så verkligt nu och det är först nu jag börjat längta.

Vill bädda i ordning i spjälsängen, men den sover ju Bianca i. Hon ska få en ny säng nästa månad. En likadan som Kiara har. Hon tar sig utan problem upp och ner i den så jag ser ingen anledning att vänta.

Jag är dålig på hemligheter

Hehe vi hade tänkt hålla bebisens kön hemligt ett tag, men jag klarar inte av att hålla såna saker hemliga. Vill ju dela med mig av min lycka till alla :)

Igår klockan 16 var vi i Linköping på Crocus. DrSelbing som utför ultraljudet är ju så trevlig så man skulle ju kunna stanna i en evighet. Han började med att kolla igenom hela bebis ordentligt. Han gör det ju mer ordentligt ä vad det görs på rutinultraljudet. Han kolla igenom mun och munhåla och bebis har ingen läpp, käk eller gomspalt. Alla ingångar till njurar och sånt fungerar som det ska och ryggrad och hud på ryggen var också perfekt. Lill*n väger nu 1,4 kg och ligger nästan precis på medel, något under. Beräknas ligga runt 3,4 kg om h*n kommer när h*n ska, vilket inte kommer hända hehe. Enligt min barnmorska får jag räkna med att det blir övertid även denna gång. Könet då? En flicka såklart !
Vi är så glada här hemma och jag längtar massor efter henne nu. Allt blir så verkligt när man får reda på vem det är som ligger där inne och sparkar. Enda problemet är att vi inte har något flicknamn, men vi har ju två månader kvar att tänka.

Tänk att jag ska få min tredje dotter. Jag är så glad!

Vet vem som ligger i magen nu

Idag har vi varit i Linköping och kollat könet på bebis :) hihi. Är världens lyckligaste mamma just nu!!

Vatten, vatten, vatten

Kiara ville gå ut en stund nu på eftermiddagen, så hon och jag tog en promenad. Hon ville gunga och klättra i klätterställningen, men det gick inte. Det är ju precis översvämmat runt gungor och allt. Kiara hade ju stövlar så hon plaska ju och förstod inte alls varför jag inte kunde följa efter. Jag hade ju bara på mig gymnastikskor. Var lite mysigt att bara vara ute hon och jag iallafall.

Vi har iallafall bestämt att hon får bli hemma den här veckan också. Hon har varit sjuk så det räcker och en vecka till utan dagis gör ju ingen större skillnad. Dessutom ber hon aldrig om att få gå dit även om hon tycker det är kul. Hon verkar trivas lika bra med dagis som utan. Lite surt känns det dock eftersom det var så längesen hon var där. Vi får väl köra igång  med en mjukstart sen om det behövs, vilket jag inte tror. Hon känner sig så trygg där och springer alltid in med ett leende och även personalen säger ju att hon inte har problem med att vara borta längre perioder och sen komma tillbaka. Sen har vi en del roliga saker framför oss denna vecka och vill gärna vara friska. Vad det är avslöjar jag inte än :P

Försöker komma på något att berätta om Bianca, men det är svårt. Gullungen gör tyvärr inte mycket annnat än gnäller om dagarna. Är nog någon gnällperiod igen. Lite påfrestande att lyssna på. Fast när mormor kom hit förut blev hon sitt gamla vanliga glada jag. Så mormor får komma hit lite oftare :)

Imorgon ska jag till barnmorskan. Skulle behöva barnvakt en stund då. Ett barn funkar ju att ta med, men två vet jag inte om det går. Dom kommer ju riva stället hehe. Jag måste ju kunna koncentrera mig på vad barnmorskan säger.

När ska det ta slut?

Kiaras förskola hade försökt nå mig och jag dom. Jag ville meddela att Kiara kommer imorgon och dom ville meddela att det ännu en gång brutit ut magsjuka. Detta är tredje gången den här vintern/våren. Kiara har inte varit på dagis på sex veckor. Först hade hon feber en vecka, veckan efter låg jag i magsjuka och då är det ju rätt självklart att hon inte går dit. Sedan var hon hemma veckan innan thailand eftersom Pontus önskade ha med sig en frisk dotter på semster, två veckor i thailand blev det sedan. Sen hann hon ju bara komma hem och innaför dörren innan det var dags för feber och magsjuka. Har jag henne hemma den här veckan också blir det sju veckor eventuellt ännu längre ifall magsjukan ska hålla på lång tid där.
Vad ska man göra? Hon har redan tappat mycket i vikt pga allt sjukt som varit.
Är det fel att ha henne hemma yttligare en vecka?
Jeppe anser att hon absolut inte ska gå dit för han tror inte hon orkar med att få ännu en magsjuka.
Vad hade ni gjort?
Hennes förskola är iallafall förstående och dom är guld värda som ringer och meddelar oss.

Grattis lillasyster

Grattis på 12 -årsdagen Linnea! Hoppas du fick en bra födelsedag även om vi inte kunde fira dig idag.

Bild på magen

Min syster önska en bild på magen.

Vecka 30:


Så trött på alla sjukdomar nu

Vi har varit sjuka i massa olika saker i en månads tid nu. Det är så tråkigt. Kiara har fortfarande inte kräkts något mer, men man vet ju aldrig. Jag mår lite illa och känner mig konstig i magen så jag åker väl på det. Orkar faktiskt inte oroa mig eller bry mig om det. Jag är noga med att tvätta händerna och hålla rent här hemma. Mycket mer kan jag inte göra. Längtar till sommaren då man oftast slipper sånt här. Blir visst mycket bloggande om magsjuka nu, men det är ju typ det enda som händer här hemma.

Kiara ligger och sjunger i soffan nu. Är ju positivt med tanke på att hon sovit hela förmiddagen. När Jeppe kommer hem får vi försöka hjälpas åt att duscha henne. Hon totalvägrar och ensam klarar jag det inte för magen är i vägen. Hon har lite kräks i håret kvar som inte luktar så gott. Blääää

Upptäckte att jag går in i vecka 30 idag. Har 73 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag som fortfarande är rädd för förlossningen. Blir lite skrämd av tanken på att jag snart ligger där igen.

Lugn natt

Kiara har bara kräkts en gång under natten, men hon höll på hela eftermiddagen och kvällen igår. Den här gången har vi lyckats bättre med vätskan iallafall. Nu sitter hon i soffan och dricker vätskeersättning med sked. Hon vill gärna svepa i sig ett helt glas åt gången så man får kolla henne hela tiden. Naturligtvis får hon dricka om hon vill men man kan ju vänja magen lite långsamt. Jeppe var snäll och sov inne hos Kiara på en madrass hela natten. Tack älskling!

Ni som inte har familjeliv och vill ha lösenordet kan väl skicka ett mail istället till [email protected] ( jag vet, pinsam mailadress men den är jättegammal )

Magsjuka

Åhh Kiara spyr hela tiden. Måste sitta och tvinga i henne en tesked var femte minut och hon blir jätteledsen. Är så rädd att det ska bli som förra året. Hon är jätteduktig och kräks i hinken iallafall. Jag hade ju magsjuka för inte så längesen och har ingen lust att få det igen. Är väl inte så mycket att göra än att vänta och se. Hoppas Bianca slipper!

Mysfrukost

Våga knappt logga in här nu på morgonen med tanke på alla kommenatrer som kommer in. Verkar vara ett intressant ämne. Ungefär hälften av alla tycker som mig och resten inte. Det bevisar ju bara att vi alla har olika behov som föräldrar. Tyvärr har folk börjat kommentera varandras kommentarer ganska så otrevligt så jag valde att ta bort allt istället. Blev så tråkig stämning i min blogg.

Gör som min sambo och skakar på huvudet och skrattar åt det istället. Vi prata om det här en stund igårkväll. Han är så klok och gullig Jeppe. Han fick mig att inse hur lyckliga vi är och hur bra vi har det. Vi har sällan några problem med något här hemma och vi har två underbara barn och ett tredje på väg. Så som vi gör funkar alldeles utmärkt för oss och det är det enda som är viktigt. Ni andra får göra som ni vill! Jag lägger ner denna disskusion nu.

Inatt sov Bianca lite bättre. Tyvärr vakna hon med hög feber nu på morgonen och mår dåligt. Har gett henne lite febernedsättande och nu har hon piggnat till lite. Kiara verkar må bättre iallafall.

Jag och tjejerna har precis ätit frukost och haft det mysigt. Skar upp frukt och grönsaker också och lite allt möjligt. Bianca drack tyvärr bara lite mjölk, men Kiara pilla i sig av det mesta. En hel halvtimme har vi suttit och bara småpratat och myst. Kiara är så rolig att prata med och hon säger så roliga saker. Jag fråga vad vi skulle hitta på idag och då titta hon ut genom fönstret bort mot mormor och sa att hon ville gå dit och leka med Buster ( min mammas hund ). Tyvärr vill jag inte släpa ut Bianca när hon är dålig och jag vet inte ens om mamma är hemma.

Nu ska jag ta tag i tvättning, påklädning, tandborstning och hårborstning på barnen. Inget poppis alls hos Kiara, men hon har inte mycket val. Vissa saker får man stå ut med i livet :)

Bloggen får stå utan lösenord idag också så att alla som vill hinner säga till. Ni som redan sagt till ska få det. Inboxar er på familjeliv när det är fixat!

Lösenord

Jag blir alldeles påhoppad av alla möjliga här och folk dra upp saker som inte har med ämnet att göra.  Allt jag skrev var att jag inte är i behov av egen tid och folk börjar ifrågasätta min roll som mamma. Ni är ju inte riktigt kloka. Ni vet inte ens vem jag är. Har ni inget bättre för er? Vad är det att göra en stor grej av? Lider ni av det?

Jag kommer sätta lösenord på bloggen. Ni som vill ha det får säga till. Ni andra som bara är ute efter att trycka ner andra människor är inte välkomna att läsa mer. Tråkigt att det ska bli så, men jag vill inte dela med mig av mitt liv till såna som ni.

Vi har förresten  planer på att eventuellt kolla könet på bebis, men har inte bestämt oss.

Feberflickorna

Nu har både Kiara och Bianca feber. Inte alls roligt när dom mår dåligt. Vet inte om jag är extra känslig men jag blir tjutfärdig när mina barn är sjuka. Vill inte se dom ligga utslagna på soffan. Hoppas dom blir friska snart! På ett sätt är det skönt att Bianca också fått samma sak för då kan vi utesluta att Kiara har fått feber pga en särskild mygga som finns i thailand. Dom hade tydligen fått information om det och det var väldigt vanligt bland turister just nu. Samtidigt vill jag ju inte att Bianca skulle bli smittad.

Jag har haft tvättstugan hela kvällen. Snart får jag enbart tvätta här uppe i våran tvättmasin för min rygg och mina ljumskar klarar inte av springet i trapporna längre. Rtcker det är så skönt att boka tvättstugan ibland och tvätta allt för det blir en hel del tvätt här hemma och jag hinner aldrig ifatt. Tvättberget bara växer.

Jeppe var så gullig igår. Vi såg ett program där det var med några barn som var runt två- tre år gamla. Lite förvånad tittar han på mig och säger, "det finns ju ingen i Kiaras ålder som är i närheten av att vara lika söt". Hehe, tyckte det var så gulligt sagt. Till svar fick han bara, "det vet jag väl" :P. Mina barn är ju dom sötaste och finaste såklart!

Rubbade tider och rutiner

Kiara har inte riktigt ändrat om sina tider. Igårkväll somna hon 17.30 och sov till 04.15. Då ville hon inte sova mera utan låg och pilla mig i ansiktet fram till 05.30 för då ville hon kissa. Sen vägra hon att lägga sig igen, så Jeppe var snäll och gick upp med henne. Jag var helt slut efter att knappt ha sovit under natten. Kiara är väldigt klängig, vilket jag har full förståelse för. Hon vill ligga nära, nära mig vilket gör att jag inte kan sova. Inatt tänkte jag hon skulle få sova i sin säng.
Hon är jätteduktig på nätterna och klarar sig utan blöjan helt nu. Inatt kissa hon inte på 13 timmar och väckte mig när hon behövde på morgonen.

På förmiddagen har vi gått långpromenad och sen ätit lunch och lekt i nya rummen. Kastat boll och lagat mat på Kiaras spis. Vi ska bygga ut hennes spis med en diskbänk och lite fejk kakel. Nu sover Bianca och Kiar ser på Musse Piggs klubbhus. Hoppas hon med somnar en stund så hon inte somnar så tidigt i kväll.

Återförenade syster

Ni skulle sett lyckan i Kiaras och Biancas ögon när dom såg varandra i morse. Båda bara log och kramades och pussades. Sen tog Kiara, Biancas hand och gick iväg och lekte. Gud, vad jag älskar min underbara döttrar och jag är så glad att dom har varandra. Dom uppskattar verkligen varandra och älskar att leka tillsammans.

Kiaras feber försvann på morgonen och hon har varit pigg och glad. Hur länge det varar återstår att se för hon vill inte sova middag. Med tanke på vilken lång resa hon har gjort så borde hon vara jättetrött, men jag tvingar henne inte. Hon sov ju ordentligt i natt. Bara jag som inte kunde sova alls.

Det är en omställning för mig också att få hem henne. Inget negativt alltså för jag är överlycklig över att hon är hemma. Är svårt att förklara hur det känns allting. Jag har vant mig vid att tänka mig henne i thailand och miljön där och helt plötsligt är hon hemma hos mig och då måste jag tänka om. Det är jobbigt att inte veta vad hon upplevt och hur det sett ut där hon varit. Hon kan ju inte berätta det heller. Hoppas på att Pontus snart skickar över lite bilder.


Stackars liten

Vakna för en timme sedan av en brännhet liten hand på ryggen. Kiara har 40 graders feber. Jag är jätteorolig och kan inte sova nu. Vet att en del blir dåliga efter utlandsresa, men tänk om det är något farligt som hon fått i Thailand. Vet inte vad jag ska göra nu och är så ledsen för Kiaras skull. Hon var så glad över att ha kommit hem och så ska hon behöva må såhär. Om febern är hög när hon vaknar på morgonen ringer jag sjukvårdsupplysningen och rådfrågar. Älskade lilla gumman då!

RSS 2.0